Νέα dating trends ανακαλύπτονται περίπου κάθε δέκα λεπτά, όλα με ονόματα που αν δεν γνωρίζεις αγγλικά είναι τελείως ακατανόητα – και μερικά που παραμένουν ακατανόητα ακόμα κι αν έχεις μάστερ στην αγγλική λογοτεχνία. Ghosting, orbiting, breadcrumbing, zombieing, smirting και πάει λέγοντας, όλα τόσο καινοφανή, ώστε θα έλεγε κανείς ότι από τους μιλένιαλς και μετά, ο κόσμος των σχέσεων είναι μια ολοκαίνουρια, αχαρτογράφητη περιοχή μεταξύ ρομάντζου και video game, με τόσο πολύπλοκους όρους για το πώς μπορεί κάποιος να φερθεί σε κάποιο επίδοξο έτερο ήμισυ.

Στην πραγματικότητα βέβαια, όπως ξέρει όποιος είναι άνω των 35, δεν πρόκειται για φαινόμενα που γέννησαν οι νέες τεχνολογίες, αλλά για καινούριο αμπαλάζ πολύ γνωστών πραγμάτων, που όσοι πορεύτηκαν στην αρχαιότητα (ήτοι στην προ dating apps εποχή), απλώς τα έλεγαν αλλιώς.

Το ghosting, πρώτο και καλύτερο, είναι ένας σταυρός που ο κόσμος σηκώνει πολύ πριν εφευρεθεί το wifi. Ως γνωστόν, σημαίνει ότι βγαίνεις με κάποιον και μετά αυτός εξαφανίζεται και όχι απλά δεν απαντά σε μηνύματα, αλλά σε κάνει και μπλοκ για παν ενδεχόμενο. Είναι απαίσιο, αλλά δεν είναι καινούριο, απλώς τα παλιά χρόνια το λέγαμε “δεν με πήρε”, όσο για τα ακόμα παλιότερα, όλοι έχουμε δει κάποια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία με μία που περιμένει κάθε μέρα τον ταχυδρόμο να της φέρει γράμμα από το λεγάμενο κι αυτό δεν έρχεται ποτέ. Το vulturing πάλι, που είναι όταν κάποιος καραδοκεί πότε θα χωρίσει το άτομο που τον ενδιαφέρει για να κάνει κίνηση, είναι παλιό όσο και η σκόνη, γιατί ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι που περίμεναν να σε παρηγορήσουν έχοντας κάπως ιδιοτελή ατζέντα – απλώς τώρα είναι πιο εύκολο λόγω social media, καθώς παλιά δεν βγαίναμε στα μπαλκόνια να φωνάξουμε ότι χωρίσαμε. Το breadcrumbing, όταν κάποιος δεν σου λέει ξεκάθαρα πώς νιώθει για σένα, αλλά σου κάνει μικρά κομπλιμέντα τόσο – όσο, ήταν το να το παίζει κάποιος κουλ και είναι τόσο γελοίο όσο ακούγεται και τότε και τώρα, ενώ το zombieing, δηλαδή το να επανεμφανίζεται όποτε θέλει ξαφνικά κάποιος που σου κάνει ghosting ήταν το να σε θέλει για ρεζέρβα. Αυτό που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο δεν είναι ότι εμφανίστηκαν τόσα πολλά trends που στην ουσία είναι νέοι τρόποι για να περιγράψει κανείς πόσο φρικτά μπορεί να φερθεί κάποιος στην προσωπική του ζωή, αλλά ότι αυτές οι συμπεριφορές ακόμα υπάρχουν. Αν πρέπει να λυπηθούμε συγκεκριμένα τη γενιά που νομίζει ότι τα ανακαλύπτει ενώ απλά τα ανακυκλώνει, ας είναι μόνο επειδή πρέπει να μάθουν όλες αυτές τις ανόητες λέξεις.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below