Η Ιωάννα Λεβάντη είναι η πρώτη ασθενής στην Ελλάδα που ζει επί 30 χρόνια με μεταμοσχευμένη καρδιά. Τότε, οι γιατροί της έδιναν μόλις πέντε χρόνια ζωής, παρόλα αυτά η θαρραλέα γυναίκα κατάφερε να διαψεύσει τις προβλέψεις και να απολαμβάνει τη ζωή της για πολλά παραπάνω χρόνια.

Η ίδια είπε «Συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το ότι αναπνέεις μπορεί στο επόμενο λεπτό να σταματήσει». Το Μάιο του 1988, η 23χρονη τότε Ιώαννα εισήχθη στο νοσοκομείο με πνευμονία. Η υγεία της χειροτέρεψε και διαγνώστηκε με διατατικη μυοκαρδιοπάθεια. Η μεταμόσχευσή ήταν μονόδρομος, παρόλο που τότε ήταν μία μέθοδος καθόλου διαδεδομένη στην Ελλάδα.

Η Ιωάννα ταξίδεψε το 1989 στο Λονδίνο και χειρουργήθηκε από τον σπουδαίο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ και τον Έλληνα Στέργιο Θεοδωρόπουλο. Σήμερα, μετά από 30 χρόνια ζει με την καρδιά μίας 17χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο και της χάρισε τη ζωή.

Η συζήτηση για τη δωρεά οργάνων είναι ο βασικός στόχος της Ιωάννας πλέον, η οποία δεν παραλείπει να πει «ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μάνα που είπε το μεγάλο ναι» και την έσωσε. Το μήνυμα της περνά μέσα από της δραστηριότητες του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων  «η Σκυτάλη», του οποίου είναι πρόεδρος.