Αν ήθελε να προκαλέσει το διαδικτυακό μίσος, τα κατάφερε μια χαρά. Ένας 40χρονος άντρας που υπογράφει ως Ben ανέβασε στο Twitter δύο φωτογραφίες όπου υποτίθεται ότι ποζάρει αγκαλιά με πολύ νεότερές του γυναίκες. Στη λεζάντα έγραψε:

«Είμαι 40 και δεν βγαίνω με κορίτσια πάνω από 24 ετών. Τα κορίτσια μου είναι 20, 21 και 24. Με την 24χρονη βγαίνω εδώ και δύο χρόνια. Οι μεγαλύτερες έχουν κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα και κουβαλούν πολλά μέσα τους. Πιστέψτε με, το έχω δοκιμάσει συστηματικά. Προτείνω λοιπόν να κάνετε το ίδιο. Μόνο γυναίκες 18-24 ετών. Καταλάβετε τους κανόνες του παιχνιδιού».

«Είμαι 40 και δεν βγαίνω με κορίτσια πάνω από 24 ετών. Τα κορίτσια μου είναι 20, 21 και 24. Με την 24χρονη βγαίνω εδώ και δύο χρόνια. Οι μεγαλύτερες έχουν κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα και κουβαλούν πολλά μέσα τους. Πιστέψτε με, το έχω δοκιμάσει συστηματικά»

Σύντομα όμως η απάτη του θα ξεσκεπαζόταν από μια sex worker και έναν αλγόριθμο. Η γυναίκα της πρώτης φωτογραφίας, που στο Twitter υπογράφει με το όνομα Ivy Wilder, φαίνεται να έκανε το παρακάτω σχόλιο: «Άντρες που έχουν αυτούς τους λογαριασμούς συχνά μάς πληρώνουν, φωτογραφίζονται μαζί μας και μετά ανεβάζουν τις φωτογραφίες στα social media και προσποιούνται ότι βγήκαμε ραντεβού μαζί τους, απλά επειδή μπορούν να το κάνουν. Κύριε, μου δώσατε δύο χιλιάδες δολάρια να ποζάρω εδώ με αυτό το φόρεμα».

Στη δεύτερη φωτογραφία ο Ben φαίνεται να ποζάρει με δύο γυναίκες που διασκεδάζουν. Αυτομάτως προστέθηκε η προειδοποίηση ότι «σύμφωνα με ανιχνευτή τεχνητής νοημοσύνης, η δεύτερη φωτογραφία είναι fake».

«Άντρες που έχουν αυτούς τους λογαριασμούς συχνά μάς πληρώνουν, φωτογραφίζονται μαζί μας και μετά ανεβάζουν τις φωτογραφίες στα social media και προσποιούνται ότι βγήκαμε ραντεβού μαζί τους, απλά επειδή μπορούν να το κάνουν. Κύριε, μου δώσατε δύο χιλιάδες δολάρια να ποζάρω εδώ με αυτό το φόρεμα»

Στα σχόλια διάφοροι χρήστες άρχισαν να αποκαλούν τον Ben «θηρευτή» και να του γράφουν ότι στην πραγματικότητα «αυτός κουβαλάει πολλά μέσα του» και όχι οι γυναίκες. Fake ή όχι, η δήλωσή του αντικατοπτρίζει, πάντως, μια υπαρκτή κατηγορία αντρών, που επιδιώκουν να βγαίνουν μόνο με πολύ νεότερές τους, με πλέον διάσημο παράδειγμα τον Leonardo Di Caprio.

Ο Ben ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχεις τέτοιες «προτιμήσεις», αλλά η Alexandra Blogier, αρθρογράφος του YourTango.com, παρουσιάζει μια άλλη πτυχή του φαινομένου. Παραθέτει τα αποτελέσματα μιας έρευνας του 2013, του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, σύμφωνα με την οποία ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν αναπτύσσεται πλήρως μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

Όπως προσθέτει η ίδια: «Παρόλο που μπορεί να υφίσταται μια συναινετική σχέση με αυτή τη διαφορά ηλικίας, το γεγονός ότι ο Ben αρνείται να βγει ραντεβού με μεγαλύτερες, που ο εγκέφαλός τους έχει αναπτυχθεί πλήρως, δείχνει ιδιαίτερα τοξικό. Και δεδομένου ότι όλοι “κουβαλάμε” κάτι μέσα μας, το γεγονός ότι δεν θέλει να βγαίνει με γυναίκες που φέρουν τη δική τους ιστορία και τις δικές τους εμπειρίες ζωής συνδέεται με ένα τοξικό αφήγημα των αντρών που δεν αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ισότιμα. Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε ότι οι δημόσιες αντιδράσεις στην πρακτική του θα συμβάλουν στο να αλλάξει κάτι».

Δείτε την ανάρτηση του Ben:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below