Από τότε που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν όλα αυτά τα περίεργα trends που επικεντρώνονται στο wellness, το μόνο ηθικό δίδαγμα που εμείς κρατάμε ουσιαστικά είναι το πόσο σημαντικό είναι να προσέχεις τον εαυτό σου. Όλες αυτές οι μόδες έχουν σαν βασικούς πυλώνες το να τι τρως σωστά και να κοιμάσαι καλά. Υπάρχει λοιπόν μια καινούργια, φιλική προς την ώρα του ύπνου τάση η οποία είναι γνωστή ως «clean sleeping».Η πρώτη που μίλησε για αυτό, δεν είναι άλλη από την ιέρεια του lifestyle, Gwyneth Paltrow.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, Πώς λειτουργεί ακριβώς και ποιες είναι οι πρακτικές του «καθαρού ύπνου»; Σε διαβεβαιώνουμε πως δεν έχει καμία σχέση με τα φρέσκα και καθαρά σεντόνια αν και ακούγεται κάτι το οποίο το σώμα μας θα εκτιμήσει εξίσου.

Βασικά το clean sleeping έχει να κάνει με το πώς να κοιμηθείς 7 -8 ώρες χωρίς καμία διακοπή κάθε βράδυ. Απαιτεί να πάρεις το πρωινό σου μισή ώρα μετά το πρώτο σου ξύπνημα (ναι, οκ. Αυτή η απαίτηση δεν στέκει στην Ελλάδα), το πιο σκληρό μέτρο για τους coffee junkies να κόψουμε μαχαίρι τον καφέ και να πίνουμε αλκαλικό νερό.

Με λίγα λόγια, πρέπει να πεις αντίο στις μεταμεσονύκτιες επιδρομές στο ψυγείο και στο ξενύχτι που σε θέλει με το κινητό στο χέρι, κάτω από τα παπλώματα, να βλέπεις βιντεάκια. Από όλα τα περίεργα που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς στο Goop, το σάιτ της Gyneth, αυτό εδώ μας φαίνεται πως μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

Επικεντρώσου στο πόσο μπορεί αν βελτιωθεί η υγεία σου.

Happy Tv Land GIF by nobodies. - Find & Share on GIPHY

 

Τα οφέλη του ύπνο συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους, βελτιώνει το ανοσοποιητικό, έχεις περισσότερη ενέργεια, απολαμβάνεις περισσότερο το σεξ. Ε, τι άλλο θες;

Ο ύπνος δεν παχαίνει, ομορφαίνει!

Face Feeling Yourself GIF - Find & Share on GIPHY

Αν τα οφέλη της υγείας δεν σε έπεισαν, σκέψου πόσο μπορεί να βοηθήσει στο να αναδείξεις την ομορφιά σου. Πες αντίο στους μαύρους κύκλους και στα κουρασμένα μάτια.

Πέσε στο κρεβάτι, κλείσε τα μάτια σου και κοιμήσου

Tv Land Tonight GIF by YoungerTV - Find & Share on GIPHY

Καμιά φορά παρασυρόμαστε από όλα αυτά τα τόσο σημαντικά που έχουμε να κάνουμε όπως ατελείωτο  scrolling στο instagram. Για αυτές τις στιγμές πρέπει να βάλεις μια υπενθύμιση, ώστε να αφήσεις το κινητό κατά μέρους και να αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα για 7-8 ώρες.

Φτιάξε μια ρουτίνα

Το καταλάβαμε, δεν θες να κοιμηθείς γιατί η ζωή σου είναι τόσο συναρπαστική που δεν θες να χάσεις ούτε ένα λεπτό. Αλλά αν δώσεις λίγη προσοχή στην ποιότητα του ύπνου σου μπορεί να είσαι και πιο έτοιμη για τις μεγάλες συγκινήσεις. Δεν χρειάζεται να βουτήξεις απευθείας στα βαθιά, ξεκίνα με κάτι το οποίο σου αρέσει να τσεκάρεις (για λίγο όμως,ε!) στο κρεβάτι σου ή κάνε ένα ζεστό μπάνιο ή διάβασε λίγες σελίδες από το βιβλίο σου. Σίγουρα μετά από λίγο θα δεις τον εαυτό σου να αποζητά αυτή την ρουτίνα και τον ύπνο που ακολουθεί και θα σε ξεκουράσει) αντί να σπαταλάς την πολύτιμη ενέργεια σου.

Αγαπητό μου ημερολόγιο

Journal GIF - Find & Share on GIPHY

Αγκάλιασε την ιδέα του «καθαρού ύπνου» συνεχίζοντας να κάνεις όλες σου τις δραστηριότητες και καλό είναι να κρατάς σημειώσεις.

Προσπάθησε να επικεντρωθείς στο πόσο μπορούν αυτές οι μικρές αλλαγές να αναβαθμίσουν τον ύπνο σου. Ο ποιοτικός ύπνος έχει αντίκτυπο σε σένα, σκέψου τον ανανεωμένο σου εαυτό, τις μπαταρίες σου γεμάτες και το πόσο μα πόσο θα βελτιωθεί η διάθεση σου.

P.S Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει αυτό το lifestyle trend είναι να το αγκαλιάσεις και φυσικά να κλείσεις τα μάτια σου!

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below