Όταν μεγαλώσουμε, θέλουμε να γίνουμε Helen Mirren. Στα 76 χρόνια της δεν είναι μόνο μια ηθοποιός με άπειρα βραβεία, αλλά και μια εξαιρετικά γοητευτική γυναίκα, η οποία μάλιστα πρόσφατα εντυπωσίασε με την edgy εμφάνισή της στο σόου της L’ Oreal Paris με φόντο τον πύργο του Άιφελ. Ποια είναι όμως τα αντιγηραντικά μυστικά της; Αυτά έχει μοιραστεί κατά καιρούς με το κοινό, σύμφωνα με αφιέρωμα του αμερικανικού Prevention.

Δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα διατροφής για όλους: «Ελέγξτε τη διατροφή σας και βρείτε ό,τι κάνει εσάς να νιώθετε καλύτερα. Ό,τι βάζετε στον οργανισμό σας επηρεάζει το πώς αισθάνεστε με τον εαυτό σας».

Βρείτε την άσκηση που σας ταιριάζει: Η ίδια ακολουθεί μια ρουτίνα της Καναδικής Αεροπορίας, που είναι δημοφιλής από τη δεκαετία του ’60 και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να γυμνάζεται ακόμα και χωρίς καθόλου εξοπλισμό γυμναστηρίου. Μάλιστα, διαρκεί μόλις 12 λεπτά. «Είναι ένα πρόγραμμα άσκησης που αρχίζει εύκολα, με χαμηλή ένταση και σταδιακά γίνεται αρκετά δύσκολο. Δεν έχω καταφέρει ποτέ να περάσω το δεύτερο επίπεδο, αλλά είναι σύντομο και καλό». Σημαντικότερο, για την ίδια, είναι να κάνουμε κάτι ήπιο αλλά συστηματικά, σε καθημερινή βάση, παρά μια εντατική άσκηση αλλά περιστασιακά.

Εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή: «Πρέπει να είστε ανοιχτοί στις ευκαιρίες. Μιλήστε με κόσμο, ανοιχτείτε τους όσο μπορείτε περισσότερο. Μια καλή ιδέα είναι να δείτε περιστασιακά τον κόσμο σαν παιδιά, σαν ξένοι το ίδιο το περιβάλλον σας. Να φανταστείτε ότι το βλέπετε για πρώτη φορά και να προσπαθήσετε να ζήσετε τη μαγεία σε αυτό – γιατί κάθε περιβάλλον έχει μαγεία, αρκεί να το δείτε με φρέσκια ματιά».

Πάντα προετοιμαστείτε από πριν: Η Mirren συμβουλεύει, για να αποφύγουμε να τρέχουμε τελευταία στιγμή στα πάντα, να επενδύσουμε στην προεργασία. Έστω και αν αυτό σημαίνει να ετοιμάσουμε τα ρούχα που θα φορέσουμε την επόμενη μέρα. «Συνήθως όταν έχω να πάω σε μια εκδήλωση, να ταξιδέψω ή να κάνω μια συνέντευξη, ξεχωρίζω τα ρούχα από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι, αν είμαι σε πανικό το επόμενο πρωί, δεν ανησυχώ για το τι θα φορέσω».

Αγκαλιάστε τις ανασφάλειες: Ακόμα και η ίδια αντιμετωπίζει ανασφάλειες, μετά από τόσα χρόνια καταξίωσης. Το μυστικό είναι να «μην αφήνετε να σας παραλύσουν, να μην είστε υπερβολικά ευγενικοί και απολογητικοί».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below