Αν και εσύ σκέφτεσαι τα μικρόβια που μπορεί να έχει πάνω του το yoga block σου, δεν είσαι μόνη. Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να το καθαρίσεις και να το απολυμάνεις έτσι ώστε να το διατηρήσεις πιο καθαρό για περισσότερο.

Κάθε πότε πρέπει να το καθαρίζεις

Όπως ακριβώς το στρώμα γυμναστικής μπορεί να γεμίσει μικρόβια και μυρωδιές, αν δεν το καθαρίζουμε συχνά έτσι και το τουβλάκι της γιόγκα μπορεί να γίνει εστία μικροβίων. Το πόσο συχνά θα το καθαρίζεις εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης του και το πόσο ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Αν κάνεις καθημερινά προπόνηση, τότε μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι ο ενδεικτικός χρόνος καθαρισμού. Αν τα χρησιμοποιείς λιγότερο συχνά, ας πούμε μία φορά την εβδομάδα, μπορείς να τα πλένεις μία φορά τον μήνα.

Πώς να καθαρίζεις τα yoga blocks σου

Είτε τα τουβλάκια σου είναι φτιαγμένα από αφρό, από ξύλο ή φελλό το πιθανότερο είναι ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι στο σπίτι για να τα καθαρίσεις.
Για ένα foam block μπορείς σε λίγο νερό να ρίξεις σταγόνες από σαπούνι για τα πιάτα και με μια πετσέτα που έχεις βρέξει σε αυτό να καθαρίσεις το τουβλάκι σου. Τα ξύλινα blocks καθαρίζονται εύκολα με μία νωπή -και όχι πολύ βρεγμένη- πετσέτα.
Τα τουβλάκια που είναι φτιαγμένα από φελλό απαιτούν λίγη περισσότερη προσοχή. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καθαριστικό προτίμησε ένα ήπιο, οργανικό σαπούνι διαλυμένο σε νερό. Βούτηξε σε αυτό ένα μαλακό ύφασμα και καθάρισε το block σου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below