Η Yulissa Arescurenaga παραδίδει μάθημα Zumba μπροστά σε δεκάδες μαθητές, που ακολουθούν τις κινήσεις της με ενθουσιασμό και προσήλωση. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμα τυπική σκηνή από γυμναστήριο, αν η Yulissa δεν ήταν η πρώτη δασκάλα Zumba στις ΗΠΑ με σύνδρομο Down.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο Facebook που τη δείχνει να καθοδηγεί ένα πλήθος με αυτοπεποίθηση. Έχει άλλωστε μεγάλη εμπειρία: Έκανε το πρώτο της μάθημα Zumba το 2008 και κόλλησε αμέσως με τη συγκεκριμένη μορφή άσκησης. «Η Zumba είναι για όλους, όλοι μπορούν να το κάνουν. Δεν νιώθεις ότι γυμνάζεσαι. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε πάρτι» είπε σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Today.

Με το που ήρθε λοιπόν σε επαφή για πρώτη φορά με τη Zumba, το έβαλε στόχο να γίνει δασκάλα. Το κορίτσι, που κατάγεται από το Περού αλλά ζει στις ΗΠΑ, άρχισε να προπονείται καθημερινά στο σπίτι της, έως και έξι ώρες την ημέρα.

Το κορίτσι, που κατάγεται από το Περού αλλά ζει στις ΗΠΑ, άρχισε να προπονείται καθημερινά στο σπίτι της, έως και έξι ώρες την ημέρα.

Τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια διδασκαλίας. Η μητέρα της, Marlene Palomino, είπε στο Today ότι η κόρη της αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει, που κάθε φορά που ξεκινάει η μουσική, αρχίζει να λάμπει. «Απολαμβάνει να κάνει τους άλλους να χαμογελούν» σχολίασε η Palomino.

Η φήμη της Yulissa εκτοξεύτηκε όταν ταξίδεψε στην Αλάσκα για να παραδώσει μαθήματα χορού. Η ιστορία της άλλωστε είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down μπορεί να καταφέρουν πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε, ίσως, να φανταστούμε. Σήμερα, όπως επιβεβαιώνει και το βίντεο, η Arescurenaga διδάσκει μεγάλες τάξεις, αλλά και μαθητές με αναπηρίες.

Δες το βίντεο της Yulissa Arescurenaga:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below