Τους τελευταίους μήνες, η καθημερινότητα έχει πάρει μια δύσκολη τροπή, εξαιτίας της καραντίνας, του άγχους και της αβεβαιότητας για το μέλλον. Νιώθεις πως αν σε πιάσουν από τη μύτη, θα σκάσεις. Για να δώσεις ένα boost στον εαυτό σου και να υιοθετήσεις έναν καλύτερο τρόπο ζωής, χρειάζεται απλά ένα λεπτό μέσα στην ημέρα για να το πετύχεις και να μη μείνεις για ακόμη μια φορά στα λόγια, αλλά να προχωρήσεις στις πράξεις. Δεν χρειάζονται υπερβολές, μπορείς να ξεκινήσεις με μία συνήθεια τη φορά και εν καιρώ να δοκιμάζεις όσες περισσότερες μπορείς στην καθημερινότητα σου. Ένα λεπτό, μπορείς να το βρεις σίγουρα. Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω:

1. Να σηκώνεσαι από το κρεβάτι χωρίς να χαζεύεις στο κινητό

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Τα περισσότερα πρωινά σε βρίσκουν στο κρεβάτι, με ακατάπαυστο scrolling στα social media. Κι όλο αυτό σου τρώει περίπου 15 λεπτά από τον χρόνο σου. Το morning routine μπορείς να το αλλάξεις με ένα απλό τρόπο. Να ξυπνήσεις και να σηκωθείς από το κρεβάτι και για ένα λεπτό να κινηθείς στον χώρο. Αυτό μέρα με τη μέρα θα κάνει τα πρωινά σου γαλήνια και παραγωγικά, κι όμως. Το email, το facebook, το instagram μπορούν να περιμένουν για λίγο το πρωί.

2. Να παίρνεις μια βαθιά ανάσα 

Τόσο απλή συνήθεια, που όμως σχεδόν ποτέ δεν εστιάζεις σε αυτήν. Αν το καλοσκεφτείς, το οξυγόνο είναι απαραίτητο, οπότε όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Όταν έχεις πολύ άγχος και δεν μπορείς να το διαχειριστείς, τότε απλά κλείσε τα μάτια και πάρε μια βαθιά ανάσα. Δοκίμασε το και τώρα: Εισπνοή, μετρά έως το πέντε και εκπνοή.

3. Να προσθέσεις  λίγο λεμόνι στο νερό

Κάτι δευτερόλεπτα χρειάζονται από τον χρόνο σου, για να προσθέσεις λίγο λεμόνι στο νερό. Μια τόσο απλή κίνηση με μεγάλα οφέλη. Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει το δέρμα σου πιο λαμπερό. Επιπλέον, η βιταμίνη C παράγει κολλαγόνο που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, ενώ το λεμόνι βοηθάει και στην ισορροπία του pH του δέρματος. Άσε, δε, που θα σε βοηθήσει να πίνεις και περισσότερο νερό και να παραμένεις ενυδατωμένη.

4. Να συμμαζεύεις το δωμάτιο πριν κοιμηθείς

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι βομβαρδισμένο τοπίο το δωμάτιο σου, αλλά αν είναι κάπως ανακατεμένο, αφιέρωσε ένα λεπτό πριν κοιμηθείς για να το συμμαζέψεις. Δεν εννοούμε να κάνεις κάτι τρελό, αλλά να μαζέψεις τα ρούχα από την καρέκλα του γραφείου ή να συμμαζέψεις το κομοδίνο ώστε να μην έχει πάνω τίποτα που να μην είναι αναγκαίο. Το καθαρό και συμμαζεμένο δωμάτιο θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα και να ξυπνήσεις με λιγότερο άγχος.

5. Να εκφράζεις ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι το μυστικό για καλύτερη ψυχική υγεία και περισσότερο υγιείς σχέσεις, επομένως είναι μια καλή αρχή να το εξασκήσεις. Για παράδειγμα, όταν λες “ευχαριστώ” να το πιστεύεις, όταν ένας συνάδελφος σε βοηθάει σε ένα μεγάλο project να του δείχνεις την εκτίμηση για την στήριξη, όταν ο σύντροφος σου πλένει τα πιάτα να του εκφράζεις πόσο πολύ βοηθητικό ήταν για σένα αυτό, όταν όλη την ημέρα είσαι απασχολημένη. Και όχι μόνο όταν λες “ευχαριστώ”, αλλά να δείχνεις πόσο σημαντικά είναι κάποια πρόσωπα στη ζωή σου, στέλνοντας ένα απλό μήνυμα. Θα νιώσεις πολύ καλά και πόσο θα σου έχει πάρει, κάτι δευτερόλεπτα.

6. Να στρώνεις το κρεβάτι

Μην το αφήνεις στη μοίρα του και ανακατεμένο μέχρι να πάει βράδυ και να ξαπλώσεις ξανά. Αυτό ο χαμός στο δωμάτιο σε τσιτώνει χωρίς να χρειάζεται. Το να στρώνεις το κρεβάτι κάθε πρωί, είναι μια μικρή νίκη πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου με έναν καφέ, που θα σου δώσει το κίνητρο να πετύχεις μικρούς και μεγάλους στόχους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κι όμως, όσο υπερβολικό κι αν σου ακούγεται, είναι πολύ σημαντικό.

7. Να πατήσεις mute στα αρνητικά accounts στα social media

Χρειάζεσαι πραγματικά να ακολουθείς κάποιους bloggers, influencers και brands, που το πιο πιθανό να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα κάθε φορά που βλέπεις ανάρτησή τους; Αν ένας λογαριασμός δεν σου προκαλεί έμπνευση, χαρά και αυτοπεποίθηση, τότε καλό είναι να κάνεις unfollow (ή mute για λίγο καιρό). Φυσικά, αφορά και πρόσωπα δικά σου, όπως ένας πρώην ή κάποια που έχεις συναντήσει λίγες φορές.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below