«Ήταν καλοκαίρι. Ήμουν τόσο ευτυχισμένη. Το ίδιο κι εκείνος»: Έτσι αρχίζει μια νέα, συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών.

Το ζευγάρι, που υποδύονται οι Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και Έκτορας Λιάτσος, αρχίζει την κοινή ζωή του ερωτευμένο, αλλά καθώς περνάει ο καιρός αναδύονται οι παθογένειες στην επιφάνεια, που μπορεί να αναγνωρίσει όποια έχει βρεθεί σε κακοποιητική σχέση: «Δεν μπορούσα να δω κανέναν εκτός από αυτόν» αφηγείται η γυναίκα-θύμα, για την παθολογική ζήλια του συντρόφου της. Όταν εκείνη τολμάει, μερικές σκηνές αργότερα, να του ζητήσει να χωρίσουν, ο άντρας-θύτης της φωνάζει: «Δεν θα σ’ αφήσω να φύγεις ποτέ, μ’ ακούς;».

Η κλιμάκωση είναι ραγδαία και δραματική. Όπως μάς υπενθυμίζει το Κέντρο Διοτίμα, μέχρι σήμερα, το 2021, 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται ότι τις αγαπούσαν. Στη συνέχεια, γράφει: «Μάθε πώς να αναγνωρίζεις τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση. Μπες στο diotima.org.gr».

Η ταινία ονομάζεται «Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)». Δημιουργήθηκε από τη Lacta. Η σκηνοθεσία είναι του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και το τραγούδι, «Μη μου μιλάς για αγάπη», της Δήμητρας Γαλάνη.

Δείτε την ταινία:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below