Το Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), που εκπληρώνει τις ευχές παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες, με αφορμή τον Χρυσό Σεπτέμβρη: Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας, έχει ξεκινήσει μια ενημερωτική καμπάνια με το αισιόδοξο μήνυμα «Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί».

Ανάμεσα στους ανθρώπους που το επιβεβαιώνουν είναι και η συνεργάτιδα της οργάνωσης, η γιατρός Σοφία Πολυχρονοπούλου, MD, PhD, συντονίστρια διευθύντρια του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (Τ.Α.Ο.) από 20ετίας,, αντιπρόεδρος της ΕΕΠΑΟ, πρόεδρος της Ογκολογικής Επιτροπής και διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.ΝΟΣ. Παίδων «Η Αγία Σοφία», η οποία είπε, μεταξύ άλλων:

«Οι αιματολογικές κακοήθειες σήμερα θεραπεύονται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στα παιδιά μας».

«Οι αιματολογικές κακοήθειες σήμερα θεραπεύονται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στα παιδιά μας. Η οξεία λευχαιμία έχει πολύ καλά αποτελέσματα και γιατί υπήρχε διαφορετικό βιολογικό υπόστρωμα στα παιδιά και τους εφήβους αλλά και γιατί συμμετέχουμε σε μεγάλες πολυκεντρικές διεθνείς μελέτες, γράφουμε τους ασθενείς μας στις μελέτες αυτές, τις εφαρμόζουμε στη χώρα μας και εφαρμόζουμε καινοτόμες θεραπείες. Γι’ αυτό και έχουμε αυτά τα καλά αποτελέσματα».

Δείτε τη δήλωση της γιατρού:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below