Πολλές φορές λόγω κεραυνοβόλου έρωτα ή έντονης ανασφάλειας έχουμε την τάση όταν ξεκινάμε μια νέα σχέση να αλλάζουμε λίγο συνήθειες: Υιοθετούμε το αγαπημένο του εστιατόριο, ντυνόμαστε όπως του αρέσει και δεχόμαστε να μην ξαναφάμε φιστίκια σεβόμενες την αλλεργία του. Ομως δύο υποχωρήσεις εδώ και δύο εκεί, ένα πρωί ξυπνάς και δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Για να είσαι σίγουρη ότι αυτό δεν θα συμβεί φρόντισε να μην κάνεις ποτέ τα 5 παρακάτω λάθη.

Μην αλλάξεις τις απόψεις σου
Σαφώς και είναι καλό σε μία σχέση να συζητάς και να ακούς και την άποψη του άλλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να την ενστερνιστείς. Το ότι είσαστε ζευγάρι δεν σημαίνει ότι παύετε να είστε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες με διαφορετικές απόψεις και εμπειρίες.

Μην αλλάξεις την εμφάνισή σου
Εάν ο καλός σου έχει έστω και ίχνος σεβασμού και αγάπης προς εσένα, δεν θα σε πιέσει ποτέ να αλλάξεις κάτι πάνω σου. Θα πρέπει να θέλει να είναι μαζί σου γιατί σε λατρεύει έτσι ακριβώς όπως είσαι. Εάν τον ενοχλούν τα παραπανίσια σου κιλά, τα μαλλιά σου, το στύλ σου ή το μικρό σου στήθος, ίσως ήρθε η ώρα να βρεις κάποιον άλλον που θα σε θέλει με όλα σου τα “ελαττώματα” και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μην ξεχνάς τα όνειρά σου
Καμία σχέση δεν θα πρέπει να εμποδίζει τα όνειρά σου. Η απόφαση να αρνηθείς μία προαγωγή ή μια θέση σε εταιρεία του εξωτερικού, μπορεί να φαντάζει τώρα ιδανική για το μέλλον της σχέσης σου, αλλά καλώς ή κακώς θα πρέπει να θυμάσαι ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι αυτή η σχέση έχει όντως μέλλον. Εάν αφήνεις διαρκώς ευκαιρίες να πάνε χαμένες, στο τέλος εσύ θα είσαι η μόνη που θα το μετανιώσει. Ο σύντροφός σου θα πρέπει να σε στηρίζει σε ό,τι κάνεις και αν θέλει να σε βοηθήσει κιόλας να κατακτήσεις τους στόχους σου, ακόμα καλύτερα!

Μην περιμένεις την έγκρισή του
Μια δυναμική γυναίκα θα πρέπει να θέτει τους δικούς της κανόνες και τα δικά της όρια και να μην ακολουθεί άβουλα οδηγίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δρας ανεξέλεγκτα και να μην λαμβάνεις υπόψιν τις επιθυμίες του καλού σου. Αντίθετα θα πρέπει να συζητάς μαζί του και να παίρνετε μαζί όλες τις μικρές και μεγάλες αποφάσεις, αλλά και να θυμάσαι ότι είσαι όσο ώριμη -αν όχι περισσότερο- από αυτόν ώστε να μπορείς να αποφασίζεις μερικά πράγματα μόνη σου χωρίς να χρειάζεσαι την έγκρισή του.

Μην ακυρώνεις τα σχέδιά σου
Άλλο το να αλλάζεις την ημέρα του ραντεβού σου γιατί κάτι προέκυψε και άλλο το να παρατάς τα πάντα επειδή ο καλός σου ήθελε να κανονίσετε απαραίτητα κάτι εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Δεν θα πρέπει να είσαι διαθέσιμη όποια στιγμή εκείνος θελήσει. Όχι για να το παίξεις δύσκολη, αλλά γιατί η ζωή σου δεν περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Έχεις οικογένεια και φίλους στους οποίους πρέπει να αφιερώσεις επίσης χρόνο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below