Αν κάποτε είχες φτιάξει το ωράριο το ύπνου σου, τους τελευταίους μήνες μάλλον το έχεις δει να κατρακυλάει. Τις περισσότερες φορές κοιμάσαι αργά το βράδυ, με το πρωινό ξύπνημα την επόμενη ημέρα να είναι ένας πραγματικός άθλος. Στο μεταξύ, όσο ξενυχτάς, είτε γιατί παρακολουθείς μια σειρά είτε γιατί διαβάζεις ένα βιβλίο, η επιδρομή στην κουζίνα είναι συχνή, αφού οι βραδινές λιγούρες είναι περισσότερες.

Το τελευταίο σου γεύμα πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν κοιμηθείς, και κατά βάση να το τηρείς, ωστόσο οποιαδήποτε προσπάθεια πάει στράφι μόλις βρεθείς μπροστά στο ψυγείο και ψαχουλέψεις κάτι ελαφρύ και γρήγορο να φας. Προφανώς δεν είναι το καλύτερο, αλλά τουλάχιστον φρόντισε να μην είναι η μαύρη σοκολάτα ένα από αυτά, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα πολύ μικρό κομμάτι.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Κατ’αρχάς η μαύρη σοκολάτα πρέπει να καταναλώνεται μέχρι τις 5 το απόγευμα, ως γλυκό μετά το μεσημεριανό, αργότερα είναι απαγορευμένη. Κι αυτό γιατί περιέχει καφεΐνη, που σημαίνει ότι αν δυσκολεύεσαι ήδη να κοιμηθείς, η μαύρη σοκολάτα θα το κάνει χειρότερο. Εκτός αυτού, αν καταφέρεις τελικά να σε πάρει ο ύπνος, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται να είναι βαθύς, που σημαίνει ότι δεν θα ξεκουραστείς όπως σου χρειάζεται. Αν, μάλιστα, το απόγευμα έχεις πιει και έναν καφέ, τότε η μαύρη σοκολάτα το βράδυ θα σε οδηγήσει σίγουρα σε ξενύχτι.

Αξίζει να αναφερθεί πως η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη, όπως το να περιορίζει το άγχος αλλά και να μειώνει τις καρδιακές παθήσεις.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below