“Ορισμένες γυναίκες παίρνουν τα πάντα. Κάποιες άλλες απλώς ό,τι αξίζουν!” Σου θυμίζει λίγο τη δική σου ζωή; Τότε σίγουρα θα ταυτιστείς με την Amber Patterson.

Είναι μια γυναίκα που έχει βαρεθεί να είναι ένα τίποτα και θέλει αυτά που θεωρεί ότι αξίζει: ακριβά σπίτια στα πιο σημαντικά μέρη του κόσμου, φανταστικά ταξίδια, λιμουζίνα με αναπαυτικά δερμάτινα καθίσματα, νταντάδες και υπηρέτριες στις προσταγές της, επώνυμα ρούχα και κοσμήματα. Δεν είναι όμως από αυτές που απλά ζει με τον φθόνο για τις ζωές των άλλων αλλά αντίθετα έχει σχέδιο. Το “χρυσό ζευγάρι” του κυρίου και της κυρίας Parrish μπαίνει στο στόχαστρο.

Η Daphne Parrish ζει σε έναν ευτυχισμένο γάμο με δύο παιδιά. Για τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς της είναι η πιο τυχερή γυναίκα στη Νέα Υόρκη, έχει ό,τι θέλει, πλούτη, δύναμη και το σημαντικότερο, έναν γοητευτικό και πλούσιο άντρα που τη λατρεύει.

Για την Amber δεν ήταν τόσο δύσκολο να την πλησιάσει – με ένα άσχημο κούρεμα, ένα ζευγάρι γυαλιά και την έκφραση της ήττας ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της γίνεται το άχαρο κορίτσι που η Daphne έχει τόσο ανάγκη να σώσει. Τέτοιες φιλίες όμως μπορεί να αποδειχτούν πολύ επικίνδυνες…

Χωρίς να θέλω να σου κάνω spoiler, η Amber προσπαθεί να πάρει τη θέση της κυρίας Parrish και το βιβλίο “Επικίνδυνες φιλίες” (κυκλοφορεί από τις 25 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Floral books) αναδεικνύεται σε ένα θρίλερ γεμάτο γυναίκες πρωταγωνίστριες, ανατροπές και αγωνία.

Τα Amazon Studios ετοιμάζουν τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο βιβλίο, που κυκλοφόρησε στα αγγλικά το 2017 με τον τίτλο “The Last Mrs. Parrish” ενώ στους αναγνώστες που το λάτρεψαν ήταν και η Reese Witherspoon που το πρότεινε μάλιστα στο δυνατό Book Club της.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο των Liv Constantine. Είναι ψευδώνυμο με το οποίο υπογράφουν οι Lynne και Valerie Constantine. Είναι αδερφές με ελληνική καταγωγή και φυσικά ξετρελαμένες που το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά –τα βιβλία τους ήδη κυκλοφορούν σε 31 χώρες. Στο παρελθόν έγραφαν χώρια αλλά αποφάσισαν να γράψουν και μαζί παρά τις 3 πολιτείες που τις χωρίζουν. Το εγχείρημα πήγε τόσο καλά που δεν σταματούν να γράφουν και να εκδίδουν βιβλία. Το The last Mrs. Parrish έκανε αίσθηση αμέσως, με πολλές διακρίσεις και κριτικές και μάλιστα παρομοιάζεται με τα “Γυναίκα μόνη ψάχνει και “Το κορίτσι του τρένου”.

H Lynne είναι πρώην στέλεχος μάρκετινγκ. Έχει εξερευνήσει υφάλους με κοράλλια σε όλο τον κόσμο, ναυάγια στο νότιο Ειρηνικό ωκεανό και ερωτεύτηκε το πτερόφυλλο (ψάρι) στην Καραϊβική. Όταν δεν γράφει θα την βρεις να παίζει με τα Labrador και Golden Retriever σκυλιά της, να διαβάζει βιβλία ή να κάνει βόλτες στην παραλία για να σκεφτεί τους χαρακτήρες των δικών της βιβλίων.

View this post on Instagram

Nothing like the #beach

A post shared by LC Shaw (@lcshawauthor) on

H Valerie έχει περάσει πολλές νύχτες της ζωής της διαβάζοντας μέχρι τις 3 το πρωί στο κρεβάτι της. Ζει με τον σύζυγό της και το σκύλο τους Zorba που είναι ράτσας Cavalier King Charles. Στο ξεκίνημα της καριέρας της εργάστηκε στον Λευκό Οίκο οργανώνοντας τα προεδρικά ταξίδια και έχει επισκεφτεί περισσότερες από 40 χώρες. Όταν δεν γράφει είναι δύσκολο να την βρεις γιατί κάνει συνεχώς ταξίδια με τον σύζυγό της.

Οι δύο αδερφές περνούν πολλές ώρες στο FaceTime και τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα παίρνουν φωτιά. Η ικανότητά τους να επινοούν σκοτεινές ιστορίες οφείλεται, όπως αναφέρουν οι ίδιες, στις αφηγήσεις της Ελληνίδας γιαγιάς τους και σύντομα θα μιλήσουν για όλα  στο Marie Claire.