Πόσο εύκολο είναι να γράψεις σε μία κόλλα χαρτί τους λόγους για τους οποίους είσαι περήφανη για τον εαυτό σου και να τους διαβάσεις μπροστά σε κόσμο; Η Google θέλοντας να ενθαρρύνει γυναίκες και άλλες ομάδες να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους στον χώρο εργασίας και εκτός ξεκίνησε το #IamRemarkable Workshop πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο. Στόχος του σεμιναρίου είναι να βελτιώσει την ικανότητα αυτο-προβολής των γυναικών και άλλων ομάδων και να τις κινητοποιήσει. Η δημιουργός αυτής της πρωτοβουλίας Anna Vainer μέσω αυτού του σεμιναρίου επιθυμεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες και άλλες υπο εκπροσωπούμενες ομάδες να μιλήσουν ανοικτά για τα επιτεύγματά τους στην προσωπική και επαγγελματική ζωή ώστε να ορίζουν οι ίδιες την ιστορία της ζωής τους όπως την ονειρεύονται βάζοντας τέλος σε πρότυπα σεμνότητας και προκαταλήψεις.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 100,000 άτομα έχουν παρακολουθήσει αυτό το workshop διάρκειας 90 λεπτών. Το 75% των συμμετεχώντων δήλωσε ότι το workshop τόνωσε την αυτοπεποίθησή τους ενώ το 78% ανέφερε ότι τους βοήθησε να αναγνωρίσουν τις ικανότητες αυτοπροβολής τους στον εργασιακό τομέα.

Η App Partnerships Manager και #IamRemarkable Facilitator στη Google Μαίριλυ Μητροπούλου θα πραγματοποιήσει αυτή την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 18:00 ένα #IamRemarkable Online Workshop στην κοινότητα του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στην αγορά εργασίας, The Fifty-Fifty Project. «Από τον Ιούνιο του 2018 είμαι facilitator και σε κάθε ευκαιρία παρουσιάζω αυτό το σεμινάριο προσπαθώντας να ενημερώσω και να ευαισθητοποιήσω ολοένα και περισσότερο κόσμο. Προσωπικά το σεμινάριο αυτό είχε τρομερά θετική επιρροή στη ζωή μου, βοηθώντας με να σταθώ δυνατά στα πόδια μου, παροτρίνοντάς με να ακολουθήσω τα όνειρά μου και φέροντας με πιο κοντά σε άλλες γυναίκες, δημιουργώντας έτσι υπέροχες σχέσεις και συνεργασίες. Αυτή την εβδομάδα σε συνεργασία με το Fifty-Fifty Project θα παρουσιάσουμε το workshop online, θα αναγνωρίσουμε όλους τους λόγους για τους οποίους είμαστε Αξιοσημείωτες (Remarkable) και θα προσπαθήσουμε να ενδυναμώσουμε όσους το παρακολουθήσουν», αναφέρει η Μαίριλυ.

Τι περιμένουμε από το workshop της Τετάρτης;

 • 30 λεπτά παρουσίασης με στοιχεία σχετικά με το ποια είναι η εμπειρία των γυναικών στον εργασιακό χώρο.
 • 30 λεπτά ασκήσεων για την βελτίωση της δεξιότητας αυτο-προβολής.
 • Θα μάθουμε πως: «Δεν καυχιέμαι αν μιλώ με γεγονότα και αποτελέσματα» και «Τα αποτελέσματα μας δεν μιλούν από μόνα τους».
 • Είμαστε σε αυτό όλες μαζί και αξίζει να υποστηρίζουμε η μία την άλλη ακόμα και αν δεν γνωριζόμαστε.

Πώς μπορούν οι γυναίκες σήμερα να βελτιώσουν τη δεξιότητα αυτο-προβολής τους;

 • Με 3 απλά βήματα μπορούν οι γυναίκες ναβελτιώσουν την δεξιότητα αυτο-προβολής:
  • Γράφοντας σε ένα χαρτί όλους τους λόγους που είναι αξιοσημείωτες.
  • Μοιράζοντας αυτούς τους λόγους με τους κοντινούς του ανθρώπους.
  • Μοιράζοντας αυτούς τους λόγους με τα άτομα που συνεργάζονται.
 • Με καθημερινή άσκηση, η αυτο-προβολήγίνεται κτήμα μας και βρίσκουμε τον δικό μας τρόπο να εκφράζουμε όλα για τα οποία είμαστε περήφανες.

Στο τέλος κάθε ημέρας θυμηθείτε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας όλους τους λόγους για τους οποίους αισθάνεστε αξιοσημείωτες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα, πατώντας εδώ και να μπείτε στη λίστα αναμονής για το workshop εδώ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below