Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου, την περασμένη εβδομάδα, έγινε η αφορμή για να μοιραστούν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και οι ιστορικοί άγνωστες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Μία από αυτές ξεκίνησε να διαδίδεται μέσα από το Twitter και έχει σχέση με την άγνωστη φιλία ανάμεσα στον δούκα του Εδιμβούργου και τον John F. Kennedy Jr., τον γιο του προέδρου Kennedy.

Ο συγγραφέας Paul Brandus έκανε ένα tweet αναφέροντας ως πηγή το βιβλίο The Death of a President. Το 1963, το σαββατοκύριακο της δολοφονίας του Kennedy, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέταξε στην Ουάσιγκτον για να παραστεί στην κηδεία. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, η Jacqueline Kennedy γυρνούσε στον Λευκό Οίκο ψάχνοντας για τον γιο της John Jr. και μπαίνοντας στο δωμάτιο παιχνιδιού είδε τον πρίγκιπα Φίλιππο να παίζει και να γελάει σχεδόν ξαπλωμένος στο πάτωμα με ένα 3χρονο.

“Ο John είχε πει νωρίτερα ότι δεν είχε κανέναν να παίξει (ενώ αναρωτήθηκε πού είναι ο μπαμπάκας) και ο σύζυγος της βασίλισσας αποφάσισε να διασκεδάσει το αγόρι”, σημειώνει ο Brandus.

Δύο χρόνια αργότερα, ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο JFK Jr. ξανασυναντήθηκαν στο Runnymede, ένα προάστιο της Βρετανίας. Οι Kennedys πήγαν στην Αγγλία για ένα ξεχωριστό μνημόσυνο που έγινε προς τιμήν του εκλιπόντα προέδρου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

“Τον Μάιο του 1965, η βρετανική κυβέρνηση έδωσε μια έκταση γης στις Ηνωμένες Πολιτείες για να πραγματοποιήσουν ένα μνημόσυνο, για τον πρόεδρο που δολοφονήθηκε, στο  Runnymede -μέρος όπου 750 χρόνια νωρίτερα ο βασιλιάς John υπέγραψε την Magna Carta”, έγραψε ο Brandus.

Η παραπάνω φωτογραφία επιβεβαιώνει την συνάντηση τους στο Runnymede. Ο John Jr. φαίνεται να κρατάει από το χέρι τη μαμά του, Jackie Kennedy και τον πρίγκιπα Φίλιππο. Στην ίδια φωτογραφία απεικονίζεται και η Caroline Kennedy που κρατάει το χέρι της μαμάς της ενώ παρακολουθεί την τελετή. Πιο δίπλα βρίσκεται και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Διάβασε επίσης: Οι 11 επισκέψεις του πρίγκιπα Φίλιππου στην Ελλάδα και η επόμενη μέρα της βασίλισσας Ελισάβετ

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below