Ο ελληνικός κινηματογράφος συνεχίζει να αναγνωρίζεται, έστω και σιγά σιγά, στο εξωτερικό. Μετά την ανακοίνωση τριών υποψηφιοτήτων στα φετινά Όσκαρ για την ταινία μεγάλου μήκους«Τρίγωνο της θλίψης» -που αν και σκηνοθετήθηκε από τον Σουηδό Ρούμπεν Έστλουντ αποτελεί ελληνική συμπαραγωγή, με γυρίσματα στη χώρα μας- τρεις ελληνικές παραγωγές μικρού μήκους ετοιμάζονται να κατακτήσουν τα διεθνή φεστιβάλ.

Όπως ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σε μια νέα ανάρτησή του στο Facebook, πρόκειται για τις ταινίες «Όχι αύριο» της Αμέρισσα Μπάστα, «11.20 π.μ» του Δημήτρη Νάκου και «Παπαρούνες και Πάπιες» της Χριστίνας Καλλιρρόης Γαρμπή.

Η δημοσίευση γράφει:

«Το 2023 ξεκίνησε με ευχάριστες ειδήσεις για την ελληνική ταινία μικρού μήκους και τους δημιουργούς της. Η συμμετοχή της στα προγράμματα του φεστιβάλ Clermont-Ferrand (οι «Κάννες» των μικρομηκάδων) είναι σημαντική (δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΕΚΚ: https://tinyurl.com/28exe8hx ), επίσης σημαντική είναι η παρουσία της και σε άλλα φεστιβάλ ευρωπαϊκών χωρών. Συγκεκριμένα:

»-Η ταινία «Όχι αύριο» της Αμέρισσα Μπάστα προβάλλεται αύριο, 27/1, στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Τεργέστης διεκδικώντας βραβείο. Πρόκειται για παραγωγή της Ιωάννας Σουλτάνη (Soul Productions) που έχει χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΠΟΑ, μέσω του ΕΚΚ, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Covid-19. https://tinyurl.com/3y9znyhe

»-Η ταινία «11.20 π.μ» του Δημήτρη Νάκου έχει επιλεγεί να προβληθεί στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του London Short Film Festival. Πρόκειται για παραγωγή του Θάνου Αναστόπουλου (Fantasia Ltd) που έχει και αυτή χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΠΟΑ, μέσω του ΕΚΚ, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Covid-19. https://tinyurl.com/hmrcthbx

»-Η ταινία «Παπαρούνες και Πάπιες» της Χριστίνας Καλλιρρόης Γαρμπή έκανε πρεμιέρα εχθές, 25/1, στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Τεργέστης διεκδικώντας βραβείο. Πρόκειται για παραγωγή της Ρομάννα Λόμπατς (Akran) που έχει χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΠΟΑ, μέσω του ΕΚΚ, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Covid-19. https://tinyurl.com/3xuuhvc9»

Δείτε την ανάρτηση παρακάτω:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below