Η παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες το φετινό καλοκαίρι, πραγματοποιώντας 15 sold out παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα,  ολοκληρώνει την πορεία της απόψε στο Ηρώδειο.
Στη Μήδεια του Ευριπίδη που σκηνοθέτησαν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Αναστάσης Ροϊλός ανέλαβαν τους ρόλους του έργου (Μήδεια, Ιάσων, Κρέων,  Παιδαγωγός, Αιγέας, Τροφός, Άγγελος), ενώ στο Χορό είδαμε δύο κορυφαίες: τη Γιώτα Νέγκα και τη Μυρτώ Αλικάκη.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν στα παρασκήνια πριν από την πρεμιέρα της παράστασης, στις 29 Ιουνίου.

Δύο κορυφαίες κορυφαίες του Χορού: Μυρτώ Αλικάκη, Γιώτα Νέγκα.

Οι πολεμιστές λίγο πριν από τη μάχη: Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Νούσης, Μυρτώ Αλικάκη.

Πριν ο χορός φορέσει τα ανάποδα σακάκια του: Δάφνη Σταθάτου, Μάιρα Γραβάνη και Γιώργος Ζυγούρης.

Γιώργος Ζυγούρης στον Βασίλη Μπούτσικο: “Ποιος σηκώνει πιο πολλές σκάλες από εμένα σε αυτόν τον Χορό;”

Η τρυφερή αγκαλιά του Αναστάση Ροϊλού, που έχει αναλάβει να υποδυθεί τρία από τα πρόσωπα του έργου, στην Μυρτώ Αλικάκη, που είναι μία από τις δύο κορυφαίες του χορού.

Ο βοηθός σκηνοθετών Νίκος Τσιμάρας, η Αθηνά Μαξίμου, ο Βασίλης Μπούτσικος -μέλος του Χορού από Πολίτες της Κορίνθου και η βοηθός χορογράφου Εμμανουέλα Σακελλάρη.

Η εξαιρετική χορογράφος Πατρίσια Απέργη, που επιμελήθηκε την κίνηση της παράστασης, στην αγκαλιά του Αιμίλιου Χειλάκη τον Ιούνιο του 2022.

Ο Δημήτρης Καμαρωτός, όχι μόνο υπογράφει τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης, αλλά βρίσκεται συνέχεια επί σκηνής, παίζοντας ζωντανά, μεταξύ άλλων, ντουντούκ, ένα πανάρχαιο όργανο από τις περιοχές του Πόντου, διάφορα κρουστά, ηλεκτρονικά και γιουκαλίλι! Πλάι του Ο Γιώργος Ζυγούρης που σήκωσε ίσως τις περισσότερες σκάλες στον Χορό που αποτελείται από πολίτες της Κορίνθου.

Οι αφανείς ήρωες της παράστασης ο συν-σκηνοθέτης Μανώλης Δούνιας και ο βοηθός σκηνοθέτης Νίκος Τσιμάρας.

“Είμαι γυναίκα. Γεννήθηκα για έργα μεγάλα. Και την τέχνη του κακού δεν την ξέρω απ’ τα σπάργανα”. Μια αξέχαστη Μήδεια, η Αθηνά Μαξίμου.

Η θαυμάσια μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα, η μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος. Στο Χορό συναντάμε μερικούς από τους πιο  ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές της νέας γενιάς: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου.

Τις φωτογραφίες από τα παρασκήνια της πρεμιέρας στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη μας παραχώρησε η Δήμητρα Παντελάκη από την Renegade. Την ευχαριστούμε πολύ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below