Η Χρυστάλλα Παφίτη έχει πάρει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει κάνει το μεταπτυχιακό της στο Μάρκετινγκ και τώρα αποφάσισε να πάρει το δεύτερο πτυχίο της στη Νομική. Ήρθε από την Κύπρο στην Αθήνα, με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, για να παρακολουθήσει ένα εξάμηνο στη Νομική Αθηνών και με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ξέμεινε εδώ.

Η καραντίνα της περνάει δημιουργικά, όπως εξηγεί στο Marie Claire, γατί έχει την ευκαιρία να διαβάζει χωρίς περισπασμούς και όχι μόνο την ύλη για τη σχολή της. Αυτό που την αγχώνει είναι τι θα γίνει με την εξεταστική ενώ ακόμα κι αν είχε την επιλογή δεν θα επέστρεφε εν μέσω πανδημίας στην Κύπρο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Συνολικά στην Κύπρο, μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, έχουν καταγραφεί 564 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 15 ενώ 53 από τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν έχουν ήδη αποθεραπευτεί.

Θα προτιμούσες να είσαι στην Κύπρο αυτές τις μέρες;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν θα το προτιμούσα. Βλέπεις, όταν είσαι στο σπίτι σου και έχεις τους δικούς σου γύρω είναι πιο δύσκολο να κλειστείς μέσα. Και έχω και ευπαθείς ομάδες άρα δεν είναι ένα ρίσκο το οποίο θα ήθελα να πάρω απλά και μόνο για να πάω για Κύπρο.

Με τους δικούς σου μιλάτε κάθε μέρα στο τηλέφωνο;

Με τους δικούς μου μιλάω κάθε απόγευμα μέσω κάμερας. Ευτυχώς που έχουμε και τα smartphones!

Τι σου λένε για την κατάσταση εκεί;

Εκεί είναι λίγο πιο αυστηρά τα μέτρα. Από τις 9 το βράδυ απαγορεύεται εντελώς να κυκλοφορεί ο κόσμος, μέχρι τις 6 το πρωί. Αλλά προσπαθούν και αυτοί κλεισμένοι σπίτι να αξιοποιούν τις μέρες τους.

Είναι αυτή η καραντίνα δημιουργικός χρόνος για σένα, ας πούμε για να διαβάσεις;

Είναι ότι είναι αρκετά δημιουργικός ο χρόνος. Διαβάζεις όντως γιατί δεν έχεις αντιπερισπασμούς αλλά όχι μόνο τα μαθήματα της σχολής. Γενικά πιστεύω πως είναι ευκαιρία όλοι να πιάσουμε ένα βιβλίο και να αράξουμε καναπέ, να ταξιδέψουμε όπου θέλουμε χωρίς πολλά πολλά έξοδα.

Τι πρακτικές δυσκολίες συναντάς ως φοιτήτρια σε καραντίνα;

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι η άγνοια του τι θα γίνει μετά. Με την σχολή, με την εξεταστική…Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό είναι πολύ καινούργιο για όλους μας.

Αυτές τις μέρες τι γίνεται με τα μαθήματά σας;

Οι καθηγητές κάνουν ότι καλύτερο μπορούν σε ότι αφορά να κάνουν το μάθημα εξ αποστάσεως. Με διάφορες πλατφόρμες και με e-mail. Είναι και για αυτούς, θεωρώ, δύσκολο γιατί μερικοί δεν ήταν και πολύ γνώστες αυτού του είδους εκπαίδευσης. Αλλά εκτιμώ  την προσπάθεια τους.

Σε αγχώνει για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα με την εξεταστική;

Είναι το μόνο που με αγχώνει. Βλέπεις κανείς δεν έχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δεν ξέρουμε πώς θα πάει και μέχρι πού θα τραβήξει αυτό. Δεν έχουν ούτε οι καθηγητές τις απαντήσεις σε αυτό και είναι λίγο μετέωρο. Δεν είναι όμως στο χέρι κανενός μας. Μένουμε σπίτι και περιμένουμε… Υπομονή σε όλους τους φοιτητές.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below