Στις 13 Αυγούστου κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες, από την Tanweer, η ταινία Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία, με τα νέα τραγούδια του Justin Timberlake και τον Πάνο Μουζουράκη στην ελληνική μεταγλώττιση!

Ιδανικός για το ρόλο του αξιολάτρευτου πρωταγωνιστή, αλλά σε… κόντρα ρόλο για την καρέκλα του δημοσιογράφου, ο Πάνος Μουζουράκης ταξίδεψε μέχρι το Λος Άντζελες για να συναντήσει τον superstar Justin Timberlake και την Anna Kendrick, οι οποίοι χαρίζουν τις φωνές τους στην αγγλόφωνη εκδοχή της ταινίας.

Εκεί, ο Έλληνας τραγουδοποιός παρέσυρε με το δικό του, αμίμητο στυλ, τον Timberlake και την Kendrick, σε μια απρόβλεπτη και φιλική κουβέντα για τους υπέροχους Ευχούληδες, για τα άφθονα είδη μουσικής στην ταινία, για τη χαρά των κινουμένων σχεδίων και για τη φανταστική περιπέτεια που περιμένει τους θεατές κάθε ηλικίας!

Στόχος των παραγωγών ήταν να φτιάξουν την πιο χαρούμενη ταινία που έγινε ποτέ. Άλλωστε οι Ευχούληδες… «χαρά θέλουν, αγνή χαρά» όπως λένε οι διασκευασμένοι στίχοι του “Girls Just Want To Have Fun” της Cindy Lauper, που ερμηνεύει για λογαριασμό της ταινίας ο Πάνος Μουζουράκης.

Η ελληνική προσαρμογή ήταν από μόνη της μια δύσκολη πρόκληση. Οι διασκευές των τραγουδιών, οι φωνητικές απαιτήσεις, οι αναφορές στους διαλόγους, το συναίσθημα της μαγείας και η αφήγηση του παραμυθιού, απαιτούσαν φροντίδα και επαγγελματισμό. Η έντονη προσωπικότητα και το φωνητικό ταλέντο του Πάνου Μουζουράκη, αλλά και των συνεργατών που τον πλαισιώνουν, βοήθησαν τα μέγιστα στο να διατηρηθεί η κινηματογραφική απόλαυση και να απογειωθεί η φαντασία των θεατών στη χώρα μας.  Η τεχνική του Animation που χρειάστηκε για την κατασκευή 84 χαρακτήρων και εκατοντάδων Ευχούληδων, χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο λεπτομερούς και δύσκολης δουλειάς, καθώς κάθε γκρουπ από πλάσματα είχε τα δικά του χαρακτηριστικά και ξεχωριστή συμπεριφορά, τόσο μορφολογικά όσο και στα χρώματα και στην κίνηση. Καμία λεπτομέρεια δεν έπρεπε να είναι στην τύχη καθώς όλες οι μορφές είχαν και πολιτισμικές αναφορές, και φυσικά όλα έδεναν αρμονικά κάτω από τον μαγικό ονειρόκοσμο των αξιολάτρευτα χαρούμενων πλασμάτων που θέλουν μόνο χαρά και αγωνιούν για το καλό!

Στην πρωτότυπη ταινία, το cast έχει ονόματα από διαφορετικές μουσικές φυλές και καταφέρνει και συγκεντρώνει τεράστια αστέρια της μουσικής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε animation ταινία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below