Η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία ιταλών επαγγελματιών της κουζίνας (σεφ, σερβιτόρων, διευθυντών εστιατορίων κλπ), που εργάζονται στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται μέσω του δικτύου itchefs-GVCI.

Στόχος της Ημέρας είναι η προάσπιση της ιταλικής κουζίνας και των προϊόντων της από τους «παραχαράκτες» της, η ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για την αυθεντική και ποιοτική ιταλική κουζίνα και η προστασία του καταναλωτή από τα εστιατόρια που φέρουν την ένδειξη «Ιταλικό». Η 17η Ιανουαρίου, που επελέγη ως Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, είναι γιορτή του Αγίου Αντωνίου, ενός από τους δημοφιλέστερους αγίους της Ιταλίας, προστάτη, μεταξύ άλλων, των κρεοπωλών και των αλλαντοποιών.

Το ιταλικό φαγητό δεν είναι απλώς ακόμη μια διεθνής κουζίνα. Είναι μια ιδέα. Εμείς σας δίνουμε ένα μικρό vintage story με αγαπημένους διάσημους σταρ που λάτρεψαν το ιταλικό φαγητό: Και συγκεκριμένα το σπαγγέτι.

Αλέν Ντελόν και Ρόμι Σνάιντερ

Μαρία Κάλλας με αγαπημένες φίλες

Μαρτσέλο Μαστρογιάνι

Όντρει Χέρμπορν

Μπριζίτ Μπαρντό

Μόνικα Μπελούτσι

 

Ζιζέλ Μπούντχεν

Σοφία Βεργκάρα

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below