Την άποψή μου για το “A Star is Born” την έχω ήδη γράψει για τη συγκεκριμένη ταινία και μπορείς να τη διαβάσεις ΕΔΩ.

Τώρα που το είδα για τρίτη φορά όμως έχω να προσθέσω μερικούς ακόμη λόγους που αξίζει να το δει κανείς αλλά και που αξίζει και όλα τα Όσκαρ για τα οποία έχει προταθεί:

1. Γιατί όταν ο Bradley Cooper αναζητά ένα bar στην ανατολική πλευρά της πόλης λέει στον οδηγό του να στρίψει δεξιά: Εκεί στο φόντο υπάρχουν τρεις αγχόνες. Προφητικό.
2. Επειδή η ταινία αγκαλιάζει τη Drag κουλτούρα με πολύ cool τρόπο και τη συστήνει στο κοινό σαν κάτι όμορφο και καλλιτεχνικό, ότι δηλαδή είναι.


3. Επειδή το πρώτο φιλί που δίνει ο Bradley στη Lady Gaga είναι ένα χειροφίλημα. 


4.Γιατί η σχέση που έχει η Lady Gaga με τον πατέρα της είναι αυτή η ιδανική αγάπη που έχουμε όλες εμείς που είμαστε τυχερές με το δικό μας μπαμπά.


5. Για τους στίχους “Ίσως ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τους παλιούς κανόνες. Είναι δύσκολο να αλλάξει ο άνθρωπος. Διάβολε είναι δύσκολο ακόμα και να προσπαθήσει”. 


6. Για το πόσο σέξι και αρρενωπός είναι ο Bradley Cooper ακόμη και φορώντας mascara γιατί ένα καλλυντικό δεν αλλοιώνει τον ανδρισμό ενός πραγματικού αρσενικού.


7. Επειδή πράγματι, τις περισσότερες φορές οι άντρες που αγαπήσαμε δίχως όρους μας πλήγωσαν τόσο που έχουμε μείνει να αναρωτιόμαστε “Θα μπορέσω άραγε να ξαναγαπήσω;”


8. Γιατί όταν η καλύτερη στιγμή σου συμβαίνει ταυτόχρονα με τη χειρότερη δική του, πρέπει να αποφασίσεις ποια θέλεις να κρατήσεις και ποια μπορείς να πετάξεις.


9. Λόγω του ότι οι δαίμονες που μας κυνηγούν από τα παιδικά μας χρόνια καθορίζουν τη ζωή μας ως ενήλικες κι όσο ταλέντο, επιτυχία κι αγάπη κι αν αποκτήσουμε αργότερα πάντα μέσα μας θα μας βασανίζουν εκείνοι.


10. “Γιατί όταν ο ήλιος βασιλέψει και η ορχήστρα σταματήσει να παίζει, πάντα θα μας θυμάμαι έτσι.”