Το νερό αποτελεί το βασικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού – στα νεογνά καλύπτει το 75% του οργανισμού και σε έναν μέσο ενήλικα το 60%. Είναι, λοιπόν, απαραίτητη η συχνή κατανάλωσή του για την ορθή λειτουργία του σώματoς και την επιβίωσή μας. Ο οργανισμός μας πρέπει να παραμένει ενυδατωμένος και η κατανάλωση νερού είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρουμε.

Η επαρκής ενυδάτωση βοηθά στην ευκολότερη πέψη, στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στους ιστούς του οργανισμού, αλλά και στη διατήρηση μιας φυσιολογικής θερμοκρασίας στο σώμα. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό και αυξάνει την ελαστικότητα των κυττάρων. Επιπλέον, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, σφριγηλό και υγιές.

Παρά το ότι το νερό συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθή ενυδάτωση και λειτουργία του οργανισμού μας, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που πρέπει να ελέγχουμε πριν από την κατανάλωση, όπως η ποιότητά του, δηλαδή τον βαθμό καταλληλότητάς του για διάφορες χρήσεις και κυρίως για πόση. Το απολύτως καθαρό νερό περιέχει μόνο μόρια νερού (H2O) και όχι άλλες ουσίες. Ωστόσο, σπάνια συναντάται με αυτή τη μορφή στη φύση, καθώς μπορεί να διαλύσει ένα ευρύ φάσμα στοιχείων, υπολείμματα των οποίων παρασύρονται και καταλήγουν στο ποτήρι μας.

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε δίχως τη βοήθεια κάποιου ειδικού εργαστηρίου, είναι ορθότερο να επιλέγουμε νερά τα οποία είναι αναγνωρισμένα για την ποιότητα, την προέλευση και την καταλληλότητά τους για τον άνθρωπο.

Το AQUA Carpatica είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, καθώς θεωρείται ένα από τα ποιοτικότερα νερά. Είναι απολύτως αγνό μικροβιολογικά και έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι είναι ιδανικό για βρέφη και μικρά παιδιά, λόγω της σχεδόν μηδενικής περιεκτικότητας του σε νιτρικά.

Η σημασία της ενυδάτωσης (και) στα παιδιά

Πλήθος μελετών αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση νερού έχει άμεση επίδραση και στα παιδιά, ειδικά σε σχέση με τη σωματική δραστηριότητα και την πνευματική τους λειτουργία.

Επομένως, εκείνα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης σε σχέση με τους ενήλικες, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ή όταν ασκούνται. Μάλιστα, μέχρι να νιώσουν δίψα, πιθανότατα έχουν ήδη αφυδατωθεί. Άρα, εναπόκειται στους γονείς και τους φροντιστές τους να βεβαιωθούν ότι πίνουν αρκετά υγρά.

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει κακές αθλητικές επιδόσεις, κούραση, πονοκεφάλους, ξηροστομία εκνευρισμό και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σοβαρότερα ιατρικά προβλήματα, όπως ναυτίες, λιποθυμία και υπνηλία. Ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσης είναι η κατανάλωση νερού – τα αναψυκτικά, οι συσκευασμένοι χυμοί ή τα ενεργειακά ποτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και συντηρητικών που επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Τρόποι για να πίνει περισσότερο νερό ένα παιδί

Αν και εσείς δυσκολεύεστε να πείσετε το παιδί σας να πιει περισσότερο νερό, τότε δοκιμάστε τα παρακάτω tips:

1. Να έχει πάντα μαζί του ένα μπουκάλι νερό

Είτε βρίσκεται στο σχολείο είτε σε κάποια δραστηριότητα, μην ξεχνάτε στην τσάντα του να βάζετε ένα μπουκαλάκι νερό. Υπενθυμίστε του, επίσης, πως πρέπει να πιει νερό λίγο πριν από την προπόνηση, αλλά και μετά το τέλος της.

2. Επιλέξτε ένα ποιοτικό νερό

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα κριτήρια για ένα πολύ καλό νερό προς πόση είναι πολλαπλά και δεν τα πληρούν όλα όσα κυκλοφορούν στην αγορά -ούτε καν το νερό της βρύσης. Ένα ποιοτικό νερό πρέπει να είναι μικροβιολογικά αγνό, ισορροπημένο σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες) και να έχει υψηλό Ph. Επιπλέον, επιβάλλεται να είναι απαλλαγμένο από νιτρικά – ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό- αλλά και να περιέχει ελάχιστα μέταλλα. Για να πείσετε το παιδί σας να πίνει περισσότερο νερό πρέπει να επιλέξετε ένα που να πληροί τα παραπάνω κριτήρια και να έχει και ευχάριστη γεύση.

Το AQUA Carpatica, το νερό που πηγάζει από τα Καρπάθια Όρη, τα οποία καλύπτονται από απάτητα δάση ελάτων και βελανιδιών και από όπου η ανθρώπινη βιομηχανική δραστηριότητα έχει κρατηθεί μακριά, είναι το ιδανικό και για τα παιδιά. Δεν αφήνει δυσάρεστη επίγευση, ενώ είναι απαλλαγμένο από νιτρικά και μέταλλα. Επιπλέον, παρ’ ότι υπάρχει στην αγορά μόλις δέκα χρόνια τώρα το AQUA Carpatica έχει ήδη τύχει διεθνούς αναγνώρισης. Η μοναδική και ιδανική ποιότητα του αναγνωρίστηκε όπου έχει παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα στην διάρκεια αυτών των ετών να έχει λάβει 67 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις κυρίως για τη Γεύση & την Ποιότητά του!

Τέλος, όπως ήδη γνωρίζετε, η εμφάνιση είναι εκείνη που τραβά το βλέμμα των παιδιών πρώτα, οπότε χρειάζεται να βρείτε ένα νερό με ελκυστική συσκευασία. Η φιάλη του AQUA Carpatica Kid έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν εύκολα να την κρατήσουν τα μικρά χεράκια των παιδιών, ενώ το ειδικό στόμιό της δεν επιτρέπει τις διαρροές. Μαζί με τα πολύχρωμα, παιχνιδιάρικα σχέδια της φιάλης, το ΑQUA Carpatica κάνει την κατανάλωση νερού εύκολη και διασκεδαστική για κάθε παιδί.

3. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα «κατανάλωσης νερού»

Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό, αλλά σίγουρα θα το εφαρμόσετε αν αναλογιστείτε πόσες φορές ήπιατε νερό σήμερα ή μάθετε πόσο νερό ήπιε το παιδί σας. Φτιάξτε λοιπόν ένα πρόγραμμα κατανάλωσης νερού, στο οποίο θα σημειώνετε τις ώρες που θα πίνετε νερό μέσα στην ημέρα, από τη στιγμή που θα σηκωθείτε το πρωί. Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατανάλωση νερού πριν και μετά τις αθλητικές δραστηριότητες του παιδιού σας και αυξήστε τις ποσότητες πριν από κάποιο διαγώνισμα ή αγώνα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below