Έχει το νερό γεύση, κι αν ναι, από πού προέρχεται και τι την επηρεάζει; Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό, αλλά ναι το νερό έχει γεύση, η οποία αν δεν μας ταιριάζει απόλυτα μπορεί να «χαλάσει» ένα γεύμα ή την αίσθηση που μας αφήνει ένα ποτήρι νερό.

Πέρα, λοιπόν, από τη χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και τη μικροβιολογική αγνότητα του νερού σημαντικό κριτήριο για το πόσο ποιοτικό είναι ένα νερό είναι και η γεύση του.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η φιλοσοφία του γευστικού χαρακτήρα του νερού βρίσκεται στο επίκεντρο των ειδικών, οι οποίοι το ταιριάζουν αρμονικά με το φαγητό, όπως ακριβώς κάνουν και με το κρασί. Πλέον, οι sommelier νερών αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και προσπαθούν να μυήσουν και τον κόσμο στο να ξεχωρίζει τις διαφορές ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία νερών που κυκλοφορεί.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γεύση ενός νερού

Η γεύση του νερού εξαρτάται κατά πολύ από την πηγή από την οποία προέρχεται και το πόσο αυτή βρίσκεται μακριά από ανθρώπινες, βιομηχανικές δραστηριότητες. Μεγάλο ρόλο παίζει και η σύστασή του σε μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και νάτριο. Για παράδειγμα, όσο περισσότερο ασβέστιο περιέχει ένα νερό, τόσο πιο γλυκό. Όσο περισσότερο μαγνήσιο, τόσο πιο πικρό και όσο περισσότερο νάτριο, τόσο πιο αλμυρό θα είναι. Το πιο σημαντικό από όλα, ωστόσο, είναι το νερό να είναι πραγματικά αγνό, χωρίς ίχνη τοξικών χημικών αποβλήτων στη σύνθεσή του, δηλαδή χωρίς νιτρικά.

Και ενώ υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να βελτιώσουμε σε έναν βαθμό τη γεύση του νερού που πίνουμε, δεν υπάρχει τρόπος να είμαστε σίγουροι 100% ότι αυτό είναι απόλυτα αγνό και εύγευστο. Εκτός κι αν επιλέξουμε εκείνο που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που κάνουν ένα νερό ποιοτικό.

Το κατάλληλο νερό για εσάς

Το AQUA Carpatica, το νερό που αναβλύζει από τα ανέγγιχτα από τον άνθρωπο, Καρπάθια όρη, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, καθώς πληροί τα πολλαπλά κριτήρια που καθιστούν ένα νερό κατάλληλο για πόση.

Οι πηγές του στα Καρπάθια Όρη, την ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν κρατηθεί μακριά από τις ανθρώπινες δραστηριότητες (δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών ούτε μαζικές αγροτικές καλλιέργειες), και καλύπτονται από απάτητα δάση ελάτων και βελανιδιών με πλούσια πανίδα, πράγμα που σημαίνει πως το AQUA Carpatica είναι απολύτως αγνό μικροβιολογικά.

Επιπλέον, έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο και ισορροπημένη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Είναι ιδανικό για βρέφη και μικρά παιδιά, λόγω της σχεδόν μηδενικής περιεκτικότητας του σε νιτρικά και έχει δροσερή και ευχάριστη γεύση, χωρίς καμία δυσάρεστη επίγευση. Φιλτράρεται με φυσικό τρόπο, χάρη στη μακρόχρονη υπόγεια γεωλογική διαδρομή των υδάτων και χάρη σε όλα τα παραπάνω έχει λάβει 79 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις σε μόλις 12 χρόνια κυκλοφορίας – κυρίως για τη γεύση και την ποιότητά του.

Κρυστάλλινο, με υπέροχη γεύση και χωρίς νιτρικά, ιδανικό για όσους φροντίζουν την υγεία τους, αφήνει μια αναζωογονητική αίσθηση στο στόμα χωρίς να επηρεάζει τις γεύσεις του φαγητού που το συνοδεύουν. Το ίδιο ισχύει και για το Φυσικώς Ανθρακούχο Νερό AQUA Carpatica, το ένα λίτρο του οποίου παρέχει το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε ασβέστιο και το 28% σε μαγνήσιο.

Δεν θα επιλέγατε ένα οποιοδήποτε κρασί να συνοδεύσει το γεύμα σας. Γιατί, λοιπόν, να το κάνετε με το νερό σας, το οποίο σας συνοδεύει όλη την ημέρα;

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below