Το νερό είναι βασικό και θεμελιώδες για την ανθρώπινη ζωή. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτό, γι’ αυτό μπορεί να μην αναρωτιόμαστε πόσο ή πώς μας επηρεάζει.

Ορισμένοι άνθρωποι, μάλιστα, αμελούν το πόσο σημαντική είναι η καθημερινή λήψη νερού για την υγεία και την ενυδάτωσή τους. Ωστόσο, το νερό δεν περιέχει θερμίδες, ζάχαρη, τεχνητά γλυκαντικά και με τη σωστή πρόσληψη, μπορεί να συμβάλλει θετικά στην όψη του δέρματος, στο πρόγραμμα ύπνου, στη λειτουργία του μεταβολισμού και στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Και ενώ στην αγορά υπάρχουν άφθονα προϊόντα που συμβάλλουν ή ισχυρίζονται ότι συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού, κανένα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το νερό.

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό και να παραμένουμε ενυδατωμένοι

Το νερό όχι μόνο μας ξεδιψάει καλύτερα και αποτελεσματικότερα από οτιδήποτε άλλο, αλλά βελτιώνει τη διάθεση και βοηθά τον εγκέφαλο να παραμένει σε εγρήγορση. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό και αυξάνει την ελαστικότητα των κυττάρων. Επιπλέον, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, σφριγηλό και υγιές. Έρευνα που δημοσίευσε η ‘International Journal of Cosmetic Science’, έδειξε ότι 9,5 ποτήρια νερό την ημέρα, μπορούν να κάνουν την διαφορά. Έπειτα από 4 εβδομάδες η επιδερμίδα δείχνει διαφορές στην πυκνότητά της, ενώ αυξάνεται άμεσα και η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα. Η επαρκής ενυδάτωση βοηθά, επίσης, στην ευκολότερη πέψη, στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στους ιστούς του οργανισμού, αλλά και στη διατήρηση μιας φυσιολογικής θερμοκρασίας στο σώμα.

Ποιότητα νερού – Γιατί είναι σημαντικό να την ελέγχουμε

Παρά το ότι το νερό συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθή ενυδάτωση και λειτουργία του οργανισμού μας, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που πρέπει να ελέγχουμε πριν την κατανάλωση, όπως η ποιότητά του, δηλαδή τον βαθμό καταλληλότητάς του για διάφορες χρήσεις και κυρίως για πόση.

Το απολύτως καθαρό νερό περιέχει μόνο μόρια νερού (H2O) και όχι άλλες ουσίες. Ωστόσο, σπάνια συναντάται με αυτή τη μορφή στη φύση, καθώς μπορεί να διαλύσει ένα ευρύ φάσμα στοιχείων, υπολείμματα των οποίων παρασύρονται και καταλήγουν στο ποτήρι μας.

Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένα νερό κατάλληλο για πόση είναι μεταξύ άλλων η περιεκτικότητα σε μικροοργανισμούς, η γεύση, τα ποσοστά νατρίου στο νερό και η περιεκτικότητα σε μέταλα και νιτρικά.

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε δίχως τη βοήθεια κάποιου ειδικού εργαστηρίου, είναι ορθότερο να επιλέγουμε νερά τα οποία είναι αναγνωρισμένα για την ποιότητα, την προέλευση και την καταλληλότητά τους για τον άνθρωπο.

Το AQUA Carpatica, το νερό που αναβλύζει από τα ανέγγιχτα από τον άνθρωπο, Καρπάθια όρη, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, καθώς πληροί τα πολλαπλά κριτήρια που καθιστούν ένα νερό κατάλληλο για πόση.

Τα Καρπάθια Όρη, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών σε παγκόσμια κλίμακα. Καλύπτονται από απάτητα δάση ελάτων και βελανιδιών με πλούσια πανίδα και κράτησαν τις ανθρώπινες δραστηριότητες μακριά (δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών ούτε μαζικές αγροτικές καλλιέργειες) προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους από τα φαινόμενα μόλυνσης.

Πράγμα που σημαίνει πως το AQUA Carpatica είναι απολύτως αγνό μικροβιολογικά. Επιπλέον, έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο και ισορροπημένη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Παράλληλα, έχει δροσερή και ευχάριστη γεύση, χωρίς καμία δυσάρεστη επίγευση, ενώ φιλτράρεται με φυσικό τρόπο, χάρη στη μακρόχρονη υπόγεια γεωλογική διαδρομή των υδάτων.

Εξίσου σημαντικό είναι το ότι είναι ιδανικό για βρέφη και μικρά παιδιά, λόγω της σχεδόν μηδενικής περιεκτικότητας του σε νιτρικά.

Τα νιτρικά είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες, πολύ ευεργετικές για τα φυτά, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παραγωγή λιπασμάτων και στη γεωργία. Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την κατανάλωση νιτρικών είναι πολλά.

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, το νερό που επιλέγουμε να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, να έχει ισορροπημένη γεύση και το πιο σημαντικό από όλα, να είναι πραγματικά αγνό, χωρίς ίχνη τοξικών, χημικών αποβλήτων στη σύνθεσή του.

Παρ’ ότι υπάρχει στην αγορά μόλις 12 χρόνια, το AQUA Carpatica έχει ήδη τύχει διεθνούς αναγνώρισης. Η ποιότητά του αναγνωρίστηκε όπου έχει παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα στην διάρκεια αυτών των 12 ετών υπάρξής του να έχει λάβει 63 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις κυρίως για τη γεύση & την ποιότητά του.

Τέλος, αν προτιμάτε το ανθρακούχο νερό, θα ενθουσιαστείτε με το Φυσικώς Ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica, το οποίο είναι πλούσιο σε διττανθρακικά άλατα, με αποτέλεσμα να κάνει την πέψη πολύ πιο εύκολη. Τι άλλο να ζητήσουμε από ένα νερό;

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below