Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού δεν σκεφτόμουν και πολύ το νερό που καταναλώνω ή τη διατροφή μου γενικά. Πλέον, όμως, με το wellness και την ευημερία να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής ειδικά μετά τις καραντίνες, όλοι ψάχνουμε προϊόντα που θα ευνοούν την καλή ζωή και υγεία.

Στο πλαίσιο του well being, λοιπόν, αποφάσισα κι εγώ να προσέξω περισσότερο τη διατροφή μου και ξεκίνησα με την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας νερού. Ωστόσο, όσο απλό κι αν ακούγεται, δεν ήταν και πολύ εύκολο. Το νερό της βρύσης δεν μου αρέσει καθόλου (όσοι ζείτε στην πρωτεύουσα ίσως με καταλαβαίνετε), ενώ τα περισσότερα στην αγορά μου «έπεφταν βαριά». Έτσι σκέφτηκα (έπειτα και από παρότρυνση φίλων) να δώσω μια ευκαιρία στο  φυσικώς ανθρακούχο, μεταλλικό νερό.

Σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή και ελαφριά άσκηση, μπορώ να πω πως αυτή ήταν μια σοφή επιλογή για την υγεία μου. Όχι μόνο δεν νιώθω φουσκωμένη όταν πίνω νερό, αλλά φαίνεται πως το φυσικό, ανθρακούχο νερό είναι και πολύ εύγευστο. Παρακάτω σας παρουσιάζω τους πέντε λόγους που με έκαναν fan του ανθρακούχου νερού – και για την ακρίβεια του AQUA Carpatica.

Είναι ελεγμένο και πληροί όλα τα κριτήρια ποιότητας

Ανακαλύφθηκε το 2000 στα Καρπάθια Όρη και έπειτα από αναλύσεις 10 ετών, ξεκίνησε να εμφιαλώνεται το 2010. Αναβλύζει από πηγές κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φυσικό φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία και πηγάζει με φυσαλλιδούλες CO2 που προέρχονται από την γη. Είναι δηλαδή, φυσικώς ανθρακούχο νερό! Παράλληλα, εμφιαλώνεται στην πηγή (όπως και το απλό AQUA Carpatica), όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα και προσέλευση.

Έχει υπέροχη γεύση

Η γεύση του AQUA Carpatica είναι ιδιαίτερα ελκυστική και πρόσχαρη και δεν αφήνει καμία περίεργη επίγευση. Ρόλο σε αυτό παίζει σίγουρα η καθαρά φυσική του προέλευση, καθώς και η αγνότητά του. Προσωπικά, το δοκίμασα και έχω γίνει πιστή ακόλουθός του.

Παράλληλα, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Ένα, μόλις, λίτρο παρέχει το 41% της συνιστάμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα για ασβέστιο και το 28% για ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου. Σύμφωνα με τις αναλύσεις έχει αποδειχθεί πως όσο περισσότερο ασβέστιο, τόσο πιο γλυκό θα είναι ένα νερό, όσο περισσότερο μαγνήσιο, τόσο πιο πικρό θα είναι, όσο περισσότερο νάτριο, τόσο πιο αλμυρό θα είναι, ενώ το σοδόνερο αντίστοιχα θα είναι ξινό. Έτσι λοιπόν, η σωστή αναλογία από κάθε συστατικό που περιέχεται στο AQUA Carpatica του δίνει αυτή την εξαιρετική γεύση, χωρίς δυσάρεστη επίγευση.

Είναι απαλλαγμένο από νιτρικά

Είναι πολύ σημαντικό το νερό που επιλέγουμε να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, να έχει ισορροπημένη γεύση και να είναι πραγματικά αγνό, χωρίς ίχνη τοξικών χημικών αποβλήτων στη σύνθεσή του, τα γνωστά ως «νιτρικά». Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες και ενώ είναι πολύ ευεργετικές για τα φυτά, είναι επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου.

Η υπερβολική συγκέντρωσή τους στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ασφυξία (μεγαλύτερος ο κίνδυνος σε παιδιά), ενώ προκαλεί προβλήματα στον μεταβολισμό και στο κυκλοφορικό σύστημα.

Τα νιτρικά υπάρχουν και σε τρόφιμα, αλλά από το πόσιμο νερό η πρόσληψή τους είναι πιο δραστική, καθώς διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Μάλιστα, 7 χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει Δημόσια Σύσταση για ένα εξειδικευμένο επιτρεπόμενο όριο νιτρικών στην κατανάλωση. Το όριο για τους ενήλικες είναι 50mgr/L για τα βρέφη και τις εγκυμονούσες είναι maximum 10mgr/L.

Κάνει πιο ομαλή τη διαδικασία της πέψης

Πολλοί συγχέουν το φυσικώς ανθρακούχο νερό με τα απλά νερά στα οποία προστίθενται τεχνικώς το ανθρακικό οξύ. Τα Σοδόνερα έχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Το CO2 δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι, είναι ένα όξινο στοιχείο και δεν αντιστέκεται στην οξύτητα του γαστρικού οξέος. Έτσι τα ρεψιματάκια είναι άμεσα μετά την πόση και μας δίνουν λανθασμένα την εντύπωση μιας «χώνεψης».

Ωστόσο, τα φυσικώς ανθρακούχα νερά πηγάζουν με CO2 από τη γη και περιέχουν διττανθρακικά άλατα τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικα άλατα είναι βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος βοηθώντας μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.

Χάρη στη φυσική του περιεκτικότητα σε CO2 το AQUA Carpatica είναι ιδανικό και για όσα άτομα αθλούνται, μιας και είναι ελαφρύ και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Τα χρόνια που πέρασαν πέρα από την ανάγκη μου για καλύτερη υγεία, τόνωσαν και το ενδιαφέρον μου για το περιβάλλον. Έτσι, πέρα από ευεργετικό για την υγεία μου θέλω το νερό που καταναλώνω να είναι ευεργετικό και για το περιβάλλον.

Το AQUA Carpatica, από τη στιγμή της εμφιάλωσης μέχρι και τη στιγμή που φτάνει στο τραπέζι μας σέβεται το περιβάλλον. Πηγάζει και εμφιαλώνεται στα Καρπάθια, τα οποία έχουν μείνει ανέγγιχτα από την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ εμπεριέχεται σε γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια PET. Άλλωστε, το AQUA Capratica έχει αποδείξει μέσω και των καμπανιών του, πως η προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό και με την προσφορά ενός αξιόλογου προϊόντος είναι προτεραιότητά του. Μάλιστα, μιας και πλησιάζει η αγαπημένη μου Παγκόσμια Ημέρα, αυτή των Δασών στις 21 Μαρτίου, σκοπεύω να το έχω μαζί μου στις βόλτες στα δάση της πόλης μας, αλλά και σε κάθε βόλτα μου στη φύση από εδώ και πέρα.

Και να σας δώσω έναν ακόμη λόγο για την προτίμησή μου; Αφορά και πάλι στο περιβάλλον και αποδεικνύει την αφοσίωση του brand σε αυτό: Το AQUA Carpatica έχει θέσει ως στόχο του, πέρα από το να μας δώσει να καταλάβουμε πως η αγάπη μας με το νερό είναι αμφίδρομη – εμείς το απολαμβάνουμε και αυτό μας φροντίζει- τρεις πολύ σημαντικές ημέρες για τη φύση, να ταυτιστούν με το όνομά του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασών (τιμάται στις 21 Μαρτίου) και η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, (22 Μαρτίου) είναι σχεδόν αυτονόητο να παίζουν μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια του AQUA Carpatica να διατηρήσει ένα θετικό προς το περιβάλλον και τη φύση προφίλ. Τα Καρπάθια Όρη, όμως, θεωρούνται το τελευταίο καταφύγιο άγριας ζωής στην Ευρώπη, με πολλά ζώα, μεταξύ των οποίων και τις καφέ αρκούδες, να τα θεωρούν σπίτι τους. Γι’ αυτό και η 23η ημέρα του Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα Αρκούδας, βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα του brand (μαζί με τις άλλες δύο παγκόσμιες ημέρες του Μαρτίου) ως μία από τις πιο κρίσιμες για την προσπάθεια που γίνεται να επικοινωνηθεί ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below