Σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, θα πρωταγωνιστήσει ο Δημήτρης Καταλειφός στη σκηνή του Σύχρονου Θεάτρου.

Με την παράσταση «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ, που θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, το Σύγχρονο Θέατρο εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον σπουδαίο ηθοποιό.

«Τετέλεσται»: Σε ποιο άλλο θεατρικό έργο, η πρώτη-πρώτη λέξη τού κειμένου ακυρώνει εξ’ αρχής την θεατρική Πράξη, την Πράξη της ζωής, επικυρώνοντας, παράλληλα, το motto τού Σάμουελ Μπέκετ πως «το τέλος βρίσκεται στην αρχή, και ωστόσο συνεχίζουμε»;

Βιώνοντας την απόγνωση της επίγνωσης, οι κωμικοτραγικοί, έγκλειστοι ήρωες του έργου, επιστρατεύουν τη δύναμη της ρουτίνας, τον διάλογο, το χιούμορ, τις μνήμες, και μια «μορφή απέραντου οίκτου», για να παρατείνουν την πορεία προς το αναπόφευκτο.

Και όταν τα «ατού» τους εξανεμίζονται ένα-ένα, και αρχίζει να επικρατεί η ανεξέλεγκτη κόπωση μαζί με τη φυσική φθορά σχέσεων, σώματος και νου, ξεσκαρτάρουν και τα τελευταία άχρηστα φύλλα, για να παραδοθούν, με τρόμο και αξιοπρέπεια, στο «γνωστό τέλος ενός παιχνιδιού, χαμένου προ πολλού», εκεί όπου δεν υπάρχει πλέον ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Οι ελιγμοί και οι εναλλαγές ύφους και γλώσσας, ενορχηστρώνονται αριστοτεχνικά από την πένα-νυστέρι τού Σάμουελ Μπέκετ, ώστε το κείμενο να αποτελεί το σπουδαιότερο θεατρικό έργο του συγγραφέα, και ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.
Στην παράσταση παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Άρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιώργος Ζιόβας.

Παίζουν:

Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Ζιόβας

Συντελεστές παράστασης:

  • Μετάφραση: Θάλεια Μελή – Χωλλ
  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας
  • Σκηνικά – Κωστούμια: Γιώργος Σκεύας
  • Μουσική, Σύνθεση ήχων: Σήμη Τσιλαλή
  • Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
  • Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Κουτρουλάκη

 

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 18.15, Παρασκευή 21.00, Σάββατο & Κυριακή 21.15

Εισιτήρια από 12 ευρώ  Βρείτε τα εδώ.

 

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ 

Ευμολπιδών 43-45, Κεραμεικός –τηλ 2103464380

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below