Μπορεί να μην είμαι κομμώτρια, αλλά λόγω της δουλειάς μου έχω αποκτήσει αρκετές γνώσεις γύρω από την υγεία των μαλλιών και τα σωστά προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιώ. Έτσι λοιπόν σοκαρίστηκα όταν σε πρόσφατη συζήτησή μας ο κομμωτής μου μού αποκάλυψε ότι ένα πολύ σημαντικό προϊόν έλειπε από τη hair care ρουτίνα μου.

Ένα πράγμα έχω να πω: Προστασία από τη θερμότητα. Μπορεί να αυτοαποκαλούμαι Πρέσβειρα Προστασίας της Επιδερμίδας από τον Ήλιο με Συχνή Ανανέωση του Αντηλιακού (έχω μεγάλο τίτλο, το ξέρω!), ωστόσο όταν πρόκειται για την προστασία των μαλλιών μου από τις υψηλές θερμοκρασίες των αγαπημένων μου heat tools, δεν δίνω καμία ιδιαίτερη σημασία.

Όπως πληροφορήθηκα λοιπόν από τον κομμωτή μου, όχι μόνο θα πρέπει να απλώνουμε ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα στα μαλλιά μας πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε heat tool, αλλά θα πρέπει και να το ανανεώνουμε κάθε φορά που «διορθώνουμε» το χτένισμά μας τις επόμενες μέρες. Ιδανικά θα πρέπει να απλώνουμε το προϊόν όταν τα μαλλιά μας είναι ακόμη νωπά, πριν το πιστολάκι. Για προστασία κατά τη διάρκεια του styling, αναζητήστε προϊόντα, όπως αφρούς και hairspray, με heat protection.