Είτε θέλεις να καλύψεις τα λευκά, είτε να τολμήσεις ένα άλλο χρώμα, για να αισθανθείς πιο εντυπωσιακή, η επιλογή του να βάψεις τα μαλλιά σου είναι πολύ προσωπική και αντικατοπτρίζει πραγματικά την προσωπικότητά σου. Ωστόσο, κάθε χημική διεργασία που αλλάζει το χρώμα της τρίχας μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Αρκεί να σου θυμίσω, τι είχε πάθει η διάσημη τραγουδίστρια Dua Lipa, η οποία «υιοθέτησε» το trend του two-toned hairstyle στα τέλη του 2019, όμως πριν από δύο μήνες ανακοίνωσε μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram, ότι τα μαλλιά της είχαν καταστραφεί, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κόβονται και να σπάνε.

Έτσι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι τα βαμμένα μαλλιά έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τη σωστή περιποίηση για να δείχνουν λαμπερά και υγιή. Τι πρέπει να κάνεις;

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Ακολούθησε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ενυδάτωσης

Τα βαμμένα μαλλιά είναι ευάλωτα στη φθορά. Για να διασφαλίσεις ότι το χρώμα διαρκεί περισσότερο και ότι τα μαλλιά σου παραμένουν υγιή, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε προϊόντα τα οποία βοηθούν τα λέπια της τρίχας να κλείσουν και αφήνουν τα μαλλιά απαλά και λεία. Η ενυδάτωση της τρίχας πρέπει να είναι βασικό κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης που ακολουθείς. Επέλεξε conditioner αλλά και μάσκες με πλούσια θρεπτικά συστατικά που θα διεισδύσουν σε βάθος και θα αναζωογονήσουν την τρίχα.

 

Μάσκα Μαλλιών Colour Shineplex, Tresemme

Botanicals Rose & Geranium Mask, L’Oreal Paris

Bad & Bougine Repair Condiotioner, IGK

Conditioner με βούτυρο murumuru & ροζ τριαντάφυλλο, Love Beauty & Planet

Color Conserve Conditioner, Aveda

Πες «ναι» στο κούρεμα

Αν έχεις διαπιστώσει πως η φθορά των μαλλιών από τη βαφή έχει αρχίσει να γίνεται πολύ έντονη, μην φοβηθείς να τα κουρέψεις. Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις εντελώς look, «υιοθετώντας» τη μόδα του καρέ, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο να κόψεις τις άκρες των μαλλιών, σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού σου κομμωτή.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below