Αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες αλλά και scary, δηλαδή τρομακτικές, γιορτές των Αμερικανών, με τα δρώμενα της να κορυφώνονται στις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Για την ιστορία, το Halloween (συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου) έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία. Θυμίζει καρναβάλι και κάλαντα μαζί και η παράδοση λέει ότι τη συγκεκριμένη μέρα οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά με τον «άλλο κόσμο», καθώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με πνεύματα και νεκρούς.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα, που προκαλούν συνήθως φόβο. Τα σπίτια γεμίζουν με φωτισμένες κολοκύθες, χαρούμενα φαντάσματα, μάγισσες επάνω σε σκούπες, ενώ τα παιδιά ντυμένα με τρομακτικές στολές, γυρίζουν από γειτονιά σε γειτονιά και από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας, με τους νοικοκύρηδες να τους προσφέρουν κέικ ή ζαχαρωτά. Στο Halloween συμμετέχουν και οι ενήλικες, οι οποίοι επίσης μεταμφιέζονται και διοργανώνουν party.

Αν και η φετινή χρονιά δεν φαίνεται πως θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του Halloween  λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αυτό δεν αποτρέπει κανέναν από το να μπει στο mood του. Για τις γυναίκες, το μανικιούρ είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνουν, «υιοθετώντας» nail looks που είναι εμπνευσμένα από αυτή τη γιορτή.

Πάρε μερικές ιδέες:

All Hallows’ Eve Cat Eye

Νυχτερίδες και λάμψη

Smiley Face

Νύχια αλά Frankenstein

Zombies

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below