Η αλήθεια είναι πως η επιλογή χρώματος μαλλιών είναι μία από τις πιο δύσκολες και επίφοβες διαδικασίες, ειδικότερα αν δεν είστε σίγουρες για το ποια απόχρωση συμπληρώνει καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Και καθώς πρόκειται για μία απόφαση που κατά πάσα πιθανότητα θα σας ακολουθεί για μήνες, οφείλεται να την αντιμετωπίσετε με προσοχή και να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Αρχικά, το φυσικό χρώμα της βάσης σας, τη συντήρηση που απαιτεί κάθε απόχρωση αλλά και τον τόνο του δέρματός σας. Τέλος, καλό είναι να λάβετε υπόψη σας και το ποια χρώματα μαλλιών κολακεύουν και αναδεικνύουν τα μάτια σας, αφού αυτό μπορεί να εκτοξεύσει την εμφάνισή σας και να κάνει τους πάντες να μιλούν για τη νέα σας αλλαγή. Αν έχετε μπλε μάτια, οι διάφορες αποχρώσεις του ξανθού καθώς επίσης και οι κόκκινες και  coffee brown αποχρώσεις -ακόμη και το μαύρο- θα αναδείξουν τα ανοιχτόχρωμα μάτια σας, ωστόσο για τα καστανά μάτια, οι προτάσεις είναι τελείως διαφορετικές.

Kαστανά μάτια

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και τα μάτια σας έχουν το χαρακτηριστικό καστανό χρώμα, καλό είναι να γνωρίζετε πως είστε αρκετά τυχερές αφού για εσάς δεν υπάρχουν όρια και περιορισμοί. Μπορείτε να πειραματιστείτε με καστανά με κόκκινους υποτόνους, warm caramel brown, golden brown και πολλά ακόμη, πάντα δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση και αναδεικνύοντας τα μάτια σας με τον πιο όμορφο τρόπο. Αν αισθάνεστε λίγο πιο ριψοκίνδυνη, μπορείτε να κάνετε μία τολμηρή αλλαγή ανοίγοντας το χρώμα με απαλές ανταύγειες ή τεχνική balayage που αποτελεί επίσης μία έξυπνη λύση.

Getty Images
Getty Images

Hazel μάτια

Τα καστανά – hazel μάτια ενσωματώνουν συνήθως πολλούς διαφορετικούς χρωματικούς τόνους στη βάση τους, οπότε φροντίστε να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τα δικά σας μάτια. Αν έχετε hazel μάτια με χρυσούς υποτόνους, τα απαλά, ζεστά χρώματα μαλλιών ίσως να σας κολακεύουν περισσότερο. Αυτό περιλαμβάνει αποχρώσεις της καραμέλας, μελί αποχρώσεις, cinnamon browns και χρυσόξανθες αποχρώσεις. Ωστόσο αν τα μάτια σας έχουν ψυχρούς τόνους με βάση το μπλε και γκρι στο εσωτερικό τους, διατηρήστε ψυχρούς τόνους και στα μαλλιά. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να κάνετε ανταύγειες, το ξανθό της άμμου, το chocolate brown και το ash brown αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Getty Images

Σκούρα καστανά μάτια

Τα σκούρα μάτια με βαθύ, σχεδόν μαύρο χρώμα στη βάση τους είναι ίσως από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά χρώματα, ειδικότερα όταν συνδυάζονται με μία απόχρωση μαλλιών που τα τονίζει. Τα χρώματα που προτίνονται είναι το σκούρο καστανό που απέχει ωστόσο από το μαύρο αλλά και τα καστανά χρώματα με κόκκινες αποχρώσεις στο εσωτερικό τους.

Getty Images
Getty Images

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below