Διαχρονικό, κλασικό και απλό όπως είναι, το γαλλικό μανικιούρ (αλλά και πεντικιούρ)είναι μια από τις πιο διαδεδομένες και αγαπητές επιλογές για την περιποίηση των νυχιών. Μπορεί να «φορεθεί» σε κάθε περίσταση και να δείχνει κομψό και εντυπωσιακό. Για την ιστορία, ο όρος έγινε γνωστός για πρώτη φορά, όταν ο Jeff Pink, , ιδρυτής της μάρκας Orly, δημιούργησε το πρώτο DIY γαλλικό κιτ μανικιούρ για τους ηθοποιούς του Hollywood στη δεκαετία του ’70. Σκέφτηκε ότι για να δείχνουν τα νύχια τους όμορφα και παράλληλα να μην απαιτείται πολύς χρόνος περιποίησης (γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα στις παραγωγές) πρέπει αυτά να έχουν το φυσικό τους χρώμα.

Η κλασική εκδοχή του γαλλικού μανικιούρ είναι η γαλακτερή ή ροζ βάση με την λευκή λεπτή γραμμή στην άκρη, ωστόσο με τα χρόνια οι nail artists έχουν δημιουργήσει πολλές διαφορετικές παραλλαγές, οι οποίες εξυπηρετούν ακόμα και τις πιο απαιτητικές γυναίκες.

Σήμερα, θα σταθώ όμως στην πρόταση της πιο ινσταγκραμικής nail artist, Betina Goldstein, την οποία και είδα στον προσωπικό της λογαριασμό. Πρόκειται για την πιο ουδέτερη εκδοχή. Ένα μίνιμαλ αισθητικής γαλλικό μανικιούρ που κολακεύει τα άκρα. Η Betina Goldstein πέτυχε αυτό το λιτό αποτέλεσμα αντικαθιστώντας τη γαλακτερή ή ροζ βάση με διάφανο βερνίκι και το λευκό χρώμα της γραμμής με κρεμ βερνίκι. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποίησε είναι φυσικά του οίκου Chanel.

Δες το tutorial για να αντιγράψεις το μανικιούρ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below