Είναι πολύ ενοχλητικοί, αντιαισθητικοί και αλλοιώνουν τη λεία όψη και υφή της επιδερμίδας. Οι πόροι ή αλλιώς τα μικρά «ανοίγματα» της επιδερμίδας αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους “εχθρούς” μας, όμως στην πραγματικότητα έχουν σημαντικό ρόλο ύπαρξης, αφού είναι οι αγωγοί μέσα από τους οποίους πραγματοποιείται η απομάκρυνση τοξινών, σμήγματος και ιδρώτα.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα και το μέγεθός τους, είναι η λιπαρότητα, η ηλικία, το φύλο, οι ορμονικές αλλαγές, οι περιβαλλοντικοί ρύποι, τα υπολείμματα μακιγιάζ, καθώς και κληρονομικοί λόγοι. Για να γίνουν λιγότερο ορατοί, το πρώτο βήμα είναι ο σχολαστικός καθαρισμός πρωί και βράδυ με προϊόντα που δεν αφυδατώνουν την επιδερμίδα, ενώ η απολέπιση είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Μια ακόμη στοχευμένη κίνηση είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας με τα κατάλληλα προϊόντα.

Παρακάτω θα βρεις ορισμένες προτάσεις που θα βελτιώσουν την skincare ρουτίνα σου, κάνοντάς την να έχει πιο εξειδικευμένη δράση ενάντια στους ορατούς πόρους.

CLINIQUE ID: DRAMATICALLY DIFFERENT™ HYDRATING JELLY + ACTIVE CARTRIDGE CONCENTRATE FOR PORES & UNEVEN TEXTURE, CLINIQUE

Προσφέρει 24-ωρη ενυδάτωση και προστασία από την περιβαλλοντική ρύπανση, ενδυναμώνοντας το φράγμα υγρασίας της επιδερμίδας και βελτιώνοντας την ελαστικότητα. Εχει μοναδική υφή υδάτινου gel που δίνει την αίσθηση δροσιάς, ενώ απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα. Η Ενεργή Κάψουλα Συμπυκνωμένων Δραστικών Συστατικών για Πόρους & Ανομοιόμορφη Υφή μειώνει την εμφάνιση πόρων και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας με Οξέα Φρούτων.

MICROBLUR SKIN PERFECTOR, KIEHLS

Κρέμα προσώπου που μειώνει ορατά το μέγεθος των πόρων και βελτιώνει την υφή του δέρματος μέσα σε δευτερόλεπτα αλλά και σε βάθος χρόνου.

EFFACLAR MASK, LA ROCHEPOSAY

Μια υπέροχη μάσκα καθαρισμού των πόρων και ρύθμισης του σμήγματος κατά της γυαλάδας. Αφαιρεί το πλεονάζον σμήγμα και τους ρύπους, ακόμα και τους μη ορατούς (σκόνη, μικροσωματίδια ρύπανσης). Η επιδερμίδα καταπραΰνεται, ενώ παραμένει ματ και λιγότερο λιπαρή για περισσότερο χρόνο.

VISIONNAIRE ADVANCED SKIN CORRECTOR, LANCOME

Ένα serum δεύτερης γενιάς, που έχει στόχο να βελτιώνει την υφή, την ποιότητα και την εμφάνισης της επιδερμίδας κάθε μέρα. Η εξαιρετική του φόρμουλα περιέχει το δραστικό μόριο LR 2412 και πρωτοποριακά συστατικά που διορθώνουν ρυτίδες, πόρους και ανομοιόμορφη όψη.

IDEALIST PORE MINIMIZING SKIN REFINISHER, ESTEE LAUDER

Ορός άμεσης αποτελεσματικότητας με θεαματικά οφέλη στην εμφάνιση της επιδερμίδας. Οι πόροι μειώνονται κατά 1/3 άμεσα. Η επιδερμίδα δείχνει χωρίς πόρους, καθαρή και με ομοιόμορφο τόνο.

NORMADERM PHYTOSOLUTION DOUBLE CORRECTION DAILY CARE, VICHY

Κρέμα καθημερινής φροντίδας διπλής διόρθωσης και 24ωρης ενυδάτωσης από τη Vichy. Είναι ιδανική για λιπαρή επιδερμίδα ή επιδερμίδα με τάση ακμής. Εξυγιαίνει και διορθώνει τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και τα σημάδια. Προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και μειώνει τους ορατούς πόρους. Αναζωογονεί την επιδερμίδα, ενδυναμώνοντας τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού ενάντια στις εξωγενείς επιθέσεις.