Αρκετές φορές θα έχεις διαβάσει σε αυτήν εδώ τη στήλη για το πόσο καλό κάνει στα μαλλιά το λεγόμενο “air dry”, δηλαδή το φυσικό στέγνωμα μετά το μπάνιο, χωρίς τη χρήση σεσουάρ, αλλά με την εφαρμογή μιας πετσέτας στο κεφάλι.

Αυτή η beauty συνήθεια φαίνεται πως δεν ικανοποιούσε αρκετά τις hair care addicts του εξωτερικού, οι οποίες «ανακάλυψαν» μια νέα τεχνική, που όχι μόνο χαρίζει στα μαλλιά το τέλειο σγουρό σχήμα, αλλά εξαφανίζει το φριζάρισμα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Ο λόγος για το “hair plopping”, το οποίο πρωταγωνιστεί στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο TikTok. Αυτή τη τεχνική απαιτεί να χρησιμοποιήσεις ένα  παλιό T-Shirt ή μια μαξιλαροθήκη, για να στεγνώσεις τα μαλλιά, καθώς το ύφασμά του περιορίζει το φριζάρισμα και διατηρεί την υγρασία των μαλλιών, σε αντίθεση με μια πετσέτα.

Παρότι το “hair plopping” έγινε πρόσφατα γνωστό, όπως υποστηρίζουν πολλοί hair experts, πρόκειται για ένα μυστικό κομμωτικής για μπούκλες που χρησιμοποιείται για περισσότερο από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό η τεχνική είναι ιδανική για κάθε τύπο μαλλιών, όμως ταιριάζει περισσότερο σε πολύ σγουρά ή και κυματιστά μαλλιά.

How to video

@shakkarwarrior

Reply to @s.shajii how I plop my hair! It’s a great way to set your curls or waves before letting them dry #wavyhair #curlyhair #ploppingtutorial

♬ Electric Love – BØRNS

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below