Ο Pierpaolo Piccioli εξακολουθεί να κυριαρχεί στον κόσμο της haute couture σκηνής με την παρουσίαση της νέας συλλογής SS20 του οίκου Valentino, μέσα από τις εκπληκτικές δημιουργίες της οποίας, αναβίωσε την αίγλη των περασμένων δεκαετιών με τον πιο ευφάνταστο τρόπο. Ονειρικό όσο κανένα άλλο, το show του οίκου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, είχε έντονα στοιχεία σουρεαλισμού. «Οι σπουδαιότεροι couturiers δημιουργούσαν πάντοτε με ελευθερία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Pierpaolo Piccioli αναφερόμενος στις πηγές έμπνευσής του.

Ο σχεδιαστής ήθελε να υπογραμμίσει τη σημασία της μοναδικότητας, με αποτέλεσμα όλες οι δημιουργίες να μοιάζουν σχεδιασμένες για διαφορετικούς χαρακτήρες η καθεμιά, όμως στο σύνολό τους, αναφέρονταν στην αίγλη και τη λάμψη που πρωταγωνιστούσαν στα ’70s και τα ’80s.

Getty Images

Τις haute couture δημιουργίες του οίκου Valentino συμπλήρωσε το παραμυθένιο μακιγιάζ, το οποίο ανέλαβε η Pat McGrath. Η διάσημη makeup artist χρησιμοποίησε τις technicolor ιριδίζουσες αποχρώσεις στις οποίες «ορκίζεται» και έτσι, το μακιγιάζ των ματιών των μοντέλων που περπάτησαν στην πασαρέλα κινήθηκε σε έντονες, hot ροζ και baby blue τόνους.

Getty Images

Πολύ ενδιαφέρον όμως ήταν και το μακιγιάζ των χειλιών. Η Pat McGrath χάρισε σε αυτά νεραϊδένια λάμψη, εφαρμόζοντας gloss σε διακριτική μοβ απόχρωση, με υψηλή φωτεινότητα και γυαλάδα την οποία το προϊόν που χρησιμοποίησε οφείλει σε λιλά και ροζ glitter που περιέχει.

Το συγκεκριμένο lip look θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «sublime sparkle» και είναι ό,τι πιο μοντέρνο για τη σεζόν SS20!