Φωτογραφίες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που δεν έχουμε δει ποτέ πριν, συνθέτουν μια νέα έκθεση στην King’s Gallery στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τις πιο ιδιωτικές και οικείες στιγμές της οικογένειας – συμπεριλαμβανομένης μιας από το 1943, στην οποία ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ κάθεται σε ένα γραφείο στη Βασιλική Στοά στο Κάστρο του Ουίνδσορ, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Instagram.com/@byrebeccaenglish

Από πολλές απόψεις, πρόκειται για μια ασήμαντη φωτογραφία. Και αυτό ήταν το νόημα της. Παρά το βασιλικό σκηνικό, η σκηνή ήταν τόσο οικεία και συνηθισμένη. Σχεδιάστηκε για να προωθήσει τη σταθερότητα και την ενότητα της βασιλικής οικογένειας σε περίοδο πολέμου.

Η έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 17 Μαΐου, θα συγκεντρώσει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές βασιλικών εικόνων και θα αφηγηθεί την ιστορία της οικογένειας τα τελευταία 100 χρόνια.

Για την ακρίβεια, «καταγράφει την εξέλιξη της βασιλικής φωτογραφίας πορτραίτων από τη δεκαετία του 1920 έως σήμερα μέσα από περισσότερα από 150 αντικείμενα από τη Βασιλική Συλλογή και τα Βασιλικά Αρχεία, τα περισσότερα από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Στην έκθεση περιλαμβάνονται, επίσης, αρχειακή αλληλογραφία και αδημοσίευτα δοκίμια, δίνοντας στους θεατές μια ματιά στη δημιουργική διαδικασία.

Για παράδειγμα, μια φωτογραφία που δεν έχουμε δει ποτέ πριν δείχνει τη βασίλισσα Ελισάβετ, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και την τότε δούκισσα του Κεντ να κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους το 1964.

Instagram.com/@byrebeccaenglish

Το στιγμιότυπο τραβήχτηκε από τον φωτογράφο σύζυγο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Antony Armstrong-Jones, ως ευχαριστήριο στον βασιλικό μαιευτήρα Sir John Peel, ο οποίος έφερε στον κόσμο και τα τέσσερα μωρά μέσα σε δύο μήνες. Η βασίλισσα Ελισάβετ χαμογελά στον φακό καθώς κρατά στην αγκαλιά της το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της, τον πρίγκιπα Εδουάρδο, ενώ η πριγκίπισσα Μαργαρίτα πόζαρε με την κόρη της, Lady Sarah.

Η συλλογή ξεκινά με την πρώτη σωζόμενη έγχρωμη φωτογραφία ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας μέχρι το προσωπικό πορτραίτο της Βασιλομήτωρ Ελισάβετ στη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953, το λαμπερό πορτραίτο της βασίλισσας από τον Άντι Γουόρχολ το 1985 και ένα από τα πορτραίτα της Kate Middleton για τα 40ά γενέθλια της.

Instagram.com/@pubity

Η φωτογραφία ορόσημο για τα γενέθλια της πριγκίπισσας Kate θα εκτεθεί κοντά σε ένα πορτρέτο της Αλεξάνδρας, πριγκίπισσας της Ουαλίας, του 1864, με το οποίο λέγεται ότι μοιάζει.

Οι φωτογραφίες από την περίοδο του πολέμου περιλαμβάνουν μια λήψη του βασιλικού ζεύγους να επιθεωρεί τις ζημιές από τις βόμβες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο το 1940 και ένα οικογενειακό στιγμιότυπο του 1943 που τραβήχτηκε στο Royal Lodge στο Ουίνδσορ και δείχνει τις νεαρές πριγκίπισσες Ελισάβετ και Μαργαρίτα γύρω από το γραφείο του πατέρα τους.

Instagram.com/@pubity

Στα πιο πρόσφατα χρόνια, ο φωτογράφος Hugo Burnand έχει καταγράψει γεγονότα εθνικής σημασίας – συμπεριλαμβανομένης της στέψης του βασιλιά τον περασμένο Μάιο και του γάμου του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας το 2011.

Εκτός από τις επίσημες φωτογραφίες, θα εκτεθούν και κάποιες από τις πιο ανεπίσημες δουλειές του φωτογράφου.

Η φωτογραφία του με τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Camilla να κάθονται μαζί στον κήπο του Clarence House είναι μία από τις πιο προσωπικές φωτογραφίες που τράβηξε για το ζευγάρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pubity (@pubity)

Μια φωτογραφία της αείμνηστης βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου, το 1958, τραβηγμένη από τον κόμη του Σνόουντον, μας δίνει μια εικόνα και στο πώς γίνονταν οι συζητήσεις πίσω από τις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το BBC, το κείμενο κάτω από τη φωτογραφία «δίνει μια εικόνα των συζητήσεων με τον βασιλικό οίκο γύρω από την έγκριση και την κυκλοφορία των στιγμιοτύπων». Μεταξύ των σημειώσεων κάτω από την εικόνα διαβάζουμε «το φόντο πρέπει να διατηρείται ελαφρύ» και «παρακαλώ μην κάνετε περικοπές».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below