Όταν η Κate Middleton έβγαινε με τον Πρίγκιπα William, είχε πει στους φίλους της να σταματήσουν να την αποκαλούν Kate και να χρησιμοποιούν το βαφτιστικό της όνομα, δηλαδή Catherine. Aυτό μάλιστα λέγεται ότι έγινε δυο χρόνια πριν το ζευγάρι αρραβωνιαστεί. Προφανώς και η Kate που παρέμεινε Kate, γνώριζε τον μελλοντικό της ρόλο.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα The Sun σε μια στήλη από τη Sunday Express του 2008, o δημοσιογράφος του βασιλικού ρεπορτάζ Adam Helliker είχε πει ότι ” Ακούσα πως τις τελευταίες εβδομάδες η πρώην ‘accessories buyer’ ενημέρωσε τους φίλους της ότι θα ήθελε να πάψουν να την αποκαλούν με το όνομα ‘Κate’ και στο μέλλον θα προτιμούσε να τη γνωρίζουν όλοι με ολόκληρο το όνομά της δηλαδή Catherine.”

Αυτή την είδηση την επιβεβαιώνει και η ρεπόρτερ Daniela Elsner  η οποία είπε ότι η Kate έστειλε στους φίλους της ένα ευγενικό και αστείο email στο οποίο τους έγραφε κάτι του τύπου ” Παιδιά σύντομα τα παρατάω όλα και γίνομαι βασίλισσα, επομένως αν δε σας είναι πρόβλημα, να με φωνάζετε πλέον Catherine. Ευχαριστώ.”

Η γραμματέας του Πρίγκιπα Καρόλου αρνείται τις φήμες όπως μάλλον και οι φίλοι της Kate αρνήθηκαν να τη φωνάζουν τελικά Catherine. Και το Kate μια χαρά είναι.