Πρεμιέρα έκανε πριν από λίγες ημέρες η θεατρική παράσταση Photograph 51 στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν.

Πρόκειται για ένα έντονα πολιτικό μα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητο έργο γύρω από την κοινωνική ευθύνη της σύγχρονης επιστήμης, τον αγώνα μιας γυναίκας να βρει ισότιμη θέση σε μια ανδροκρατούμενη κοινότητα, την αφοσίωση του επιστήμονα σε ένα ευρύτερο όραμα που μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και την αυτοθυσία του προς χάριν της κοινής προόδου, και εν τέλει γύρω από την αυθεντικότητα του χαρακτήρα και την αναζήτηση του νοήματος στη δημιουργία και στην προσφορά.

Το Photograph 51 αναφέρεται στην ιστορία της Ρόζαλιντ Φράκλιν, της γυναίκας που κατάφερε πρώτη να αποτυπώσει σε φωτογραφία το ανθρώπινο DNA, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε εντυπωσιακές ιατρικές ανακαλύψεις. Όλοι οι συνεργάτες της Ρόζαλιντ έγιναν διάσημοι, πήραν Νόμπελ και αποτελούν σήμερα σημεία αναφοράς στην επιστημονική έρευνα. Η Ρόζαλιντ όμως όχι. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε. Ίσως γιατί η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δόξα. Ίσως επειδή ήταν γυναίκα.

Το έργο παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και θα παίζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Πρώταγωνιστούν οι: Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Μαγγίνας και Μάνος Στεφανάκης. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τάκης Τζαμαργιάς.

Η φωτογραφία των Κατερίνα Λέχου και Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους με την πρωταγωνίστρια της παράστασης, Λένα Δροσάκη

Με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης το βράδυ της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Τέχνης βρέθηκε πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους και συνάδελφοι των πρωταγωνιστών, όπως η Κατερίνα Λέχου και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Οι δύο ηθοποιοί φωτογραφήθηκαν με την πρωταγωνίστρια της παράστασης και τον Δημήτρη Πιατά.

NDP

Η Κατερίνα Λέχου επέλεξε να φορέσει ένα παντελόνι τύπου leather, το οποίο συνδύασε με ένα σίθρου τοπ με ψηλό λαιμό, ενώ η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κράτησε το μαύρο παλτό της δεμένο στη μέση, τονίζοντας την ψιλόλιγνη σιλουέτα της και πόζαρε δίπλα στη Λένα Δροσάκη, με την οποία μαζί βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον Πέτρο Φιλιππίδη, έπειτα από τις καταγγελίες που έκαναν εναντίον του για κακοποιητική συμπεριφορά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below