Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση του θανάτου του 41χρονου σχεδιαστή Virgil Abloh, καθώς δεν είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, και συγκεκριμένα με μια σπάνια, επιθετική μορφή του, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα, τα τελευταία δύο χρόνια.

«Επέλεξε να δώσει μόνος του αυτή τη μάχη, από τότε που έγινε η διάγνωση, το 2019, υπομένοντας πολλές δύσκολες θεραπείες, ενώ παρέμενε επικεφαλής σε διάφορους σημαντικούς θεσμούς της μόδας, της τέχνης και του πολιτισμού», δήλωσε η οικογένειά του μετά τον θάνατό του.

Δημιουργός του brand Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής σειράς του Louis Vuitton το 2018, ο Abloh άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα στον χώρο της μόδας και στους ανθρώπους της, με πολλούς από αυτούς να τον αποχαιρετούν μέσα από το διαδίκτυο.

«Είχε τον πιο υπέροχο τρόπο να σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός»

«Δεν πιστεύω ότι το γράφω αυτό» σχολίασε η Kendal Jenner. «Αν είχες το προνόμιο να γνωρίσεις τον Virgil, ήσουν από τους τυχερούς. Ήταν ο πιο καλός, ο πιο θετικός, ο πιο ταπεινός, ο πιο χαρούμενος και ο πιο φωτεινός άνθρωπος που γνώρισα ποτέ. Είχε τον πιο υπέροχο τρόπο να σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός. Το αυθεντικό χαμόγελό του ζέσταινε την καρδιά σου. Η κρυφή μάχη που έδωσε επιβεβαιώνει το ποιος ήταν, δεν ήθελε ποτέ κανένας να ανησυχεί για εκείνον».

«Ήταν μοναδικός στο είδος του» έγραψε η Gigi Hadid. «Με την καλοσύνη και την εκρηκτική γενναιοδωρία του άγγιζε διαχρονικά τους πάντες γύρω του, κάνοντάς τους να νιώθουν ορατοί και ξεχωριστοί. […] Τον φαντάζομαι σαν τον δικό μας Μίκι Μάους… πάντα μαζί μας, πάντα λατρεμένος, πάντα μαγικός, πάντα να μας καθοδηγεί με αυτό το ξεχωριστό πνεύμα διασκέδασης. Είμαι σίγουρη ότι έτσι θα ήθελε να τον θυμόμαστε, αν και η ζωή χωρίς αυτόν δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια».

«Τον φαντάζομαι σαν τον δικό μας Μίκι Μάους… πάντα μαζί μας, πάντα λατρεμένος, πάντα μαγικός, πάντα να μας καθοδηγεί με αυτό το ξεχωριστό πνεύμα διασκέδασης. Είμαι σίγουρη ότι έτσι θα ήθελε να τον θυμόμαστε, αν και η ζωή χωρίς αυτόν δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια»

«Ο Virgil άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο έβλεπα το street style και τη μόδα» είπε με τη σειρά της η Hailey Bieber. «Η ματιά του με ενέπνευσε βαθιά. Ποτέ δεν θα καταφέρω να εκφράσω όσο θα έπρεπε την ευγνωμοσύνη μου που τον γνώρισα και που συνεργάστηκα μαζί του. Από τότε που συμμετείχα σε πασαρέλες του μέχρι τότε που σχεδίασε το νυφικό μου, και σε όλες τις άλλες εκπληκτικές στιγμές που μεσολάβησαν, ένιωθα ότι με υποστήριζε διαρκώς. Ήταν κάποιος που έφερνε σε κάθε κατάσταση και σε κάθε χώρο όπου βρισκόταν, ζωντάνια, ταλέντο, αγάπη και χαρά. Ένα δημιουργικό πνεύμα τόσο σπάνιο, που γεννιέται μόνο μία φορά σε κάθε γενιά. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την επιρροή του».

«Τα έχω χαμένα», σχολίασε η Bella Hadid. «Για όλους ήταν κάποιος. Ήταν η μαγική του δύναμη. Όποιον συναντούσε τον έκανε να νιώθει ξεχωριστός με κάθε πιθανό τρόπο. Ακόμα και όταν ο κόσμος ήταν θλιβερός, τον γέμιζε με γέλιο και χρώμα και ομορφιά. Ο τρόπος με τον οποίο άφηνε ένα θετικό αποτύπωμα σε ότι άγγιζε και πάντα προσπαθούσε για την κουλτούρα του και τον κόσμο είναι ο λόγος που ήταν ένας επίγειος άγγελος για τόσο πολλούς ανθρώπους. Η ομορφότερη ψυχή μαχητή».

«Μια αληθινή έμπνευση» έγραψε, λακωνικά αλλά περιεκτικά, η Victoria Beckham. «Αγάπη και φως στην όμορφη οικογένειά σου».

 

Δείτε τις αναρτήσεις τους:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below