Στη σκηνή του Eccles Theatre βρέθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η Anne Hathaway, η οποία πήρε τον λόγο στη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης τύπου για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί, με τίτλο Eileen.

Αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες και μίλησε για το πόσο όμορφα νιώθει για αυτή την παραγωγή, στην οποία συμμετέχει μαζί με τους Thomasin McKenzie, Shea Whigham, Marin Ireland και Owen Teague, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ζήτησε μια ευγενική συγγνώμη αν αυτό που επρόκειτο να πει μετατρεπόταν σε «ενοχλητικούς τίτλους».

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα της φανεί πολύ ενοχλητικό το γεγονός ότι τα όσα είπε μετατράπηκαν τελικά σε ειδήσεις και τίτλους σε sites και εκπομπές. Τα λόγια της, άλλωστε, δικαιολογούν τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

H Anne Hathaway (δείτε εδώ το σύνολο το οποίο επέλεξε για να εμφανιστεί στο φεστιβάλ) εξήγησε πως η πορεία της για τη συγκεκριμένη ταινία και συνεργασία με τον σκηνοθέτη William Oldroyd, ξεκίνησε όταν είδε την ταινία “Lady Macbeth” του 2016, που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος και πρωταγωνιστούσε η Florence Pugh. «Θεωρώ ότι ήταν εξαιρετική δουλειά. Παρατήρησα ότι είχε γίνει μια μελέτη, μια βαθιά έρευνα για τη γυναικεία ιδιοσυγκρασία που με άγγιξε πολύ βαθιά. Ένιωσα ότι ο Will ήταν ένας σκηνοθέτης που μπορούσες να εμπιστευθείς για να διηγηθεί περίπλοκες ιστορίες, ειδικά για γυναίκες», είπε πριν συνεχίσει και αποκαλύψει την ερώτηση που της έκαναν όταν ήταν μόλις 16 ετών και ξεκινούσε την καριέρα της στην υποκριτική.

«Η δεξιοτεχνία του σήμαινε πάρα πολλά. Θυμήθηκα μία από τις πρώτες ερωτήσεις που μου έκαναν όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την υποκριτική: “Είσαι καλό ή κακό κορίτσι;”. Ήμουν μόνο 16 ετών και ο 16χρονος εαυτός μου ήθελε να απαντήσει με αυτήν την ταινία. Αν και δεν το γνώριζα όταν διάβασα το σενάριο, νομίζω πως ένα κομμάτι του εαυτού μου ήλπιζε για αυτήν ακριβώς τη στιγμή».

Λίγα λόγια για την ταινία:

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ottessa Moshfegh και σε προσαρμογή του Luke Goebel, η Eileen ακολουθεί μια περίεργη νεαρή γυναίκα της οποίας η ζωή κινείται προς την ατελείωτη δυστυχία. Στην παγερή Βοστώνη της δεκαετίας του 1960, η Eileen (Thomasin McKenzie) ζει μεταξύ του πατρικού της και της φυλακής στην οποία εργάζεται. Όταν μία νέα συνάδελφος (Anne Hathaway) προσλαμβάνεται, η φιλία τους φέρνει φως στον κόσμο της Eileen, αλλά παίρνει και μια πολύ δυσάρεστη τροπή.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below