Μπορεί η 22χρονη Mahsa Amini να έφυγε πολύ νωρίς και με βίαιο τρόπο από τη ζωή, όταν συνελήφθη από την «αστυνομία της ηθικής» στο Ιράν γιατί «δεν φορούσε αρκετά σφιχτά» τη μαντίλα της και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, όμως άφησε πίσω της ένα δυνατό κίνημα αντίστασης.

Όλο και περισσότερες γυναίκες στη χώρα βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται και το εφιαλτικό καθεστώς καταπίεσης από το ισλαμικό κράτος, βγάζουν τις χιτζάμπ, κόβουν τα μαλλιά της σε ένδειξη διαμαρτυρίας και, κάποιες από αυτές, χάνουν τη ζωή τους από τα πυρά της αστυνομίας.

Η Angelina Jolie, που διακρίνεται όχι μόνο για τη διαδρομή της στην υποκριτική αλλά και για την ακτιβιστική δράση της, ως πρέσβειρα του ΟΗΕ, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Ιράν. Αφιέρωσε λοιπόν στις γυναίκες της χώρας μια ανάρτηση, την οποία συνόδευσε μια σειρά φωτογραφιών από τις διαδηλώσεις:

Στη λεζάντα έγραψε:

«Σεβασμός στις τολμηρές, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν.

»Όλες εκείνες που επιβίωσαν και αντιστάθηκαν για δεκαετίες, εκείνες που σήμερα καταλαμβάνουν τους δρόμους, τη Mahsa Amini και όλες τις νέες Ιρανές όπως αυτή.

»Οι γυναίκες δεν χρειάζονται αστυνόμευση της ηθικής τους, επανεκπαίδευση του μυαλού τους, έλεγχο του σώματός τους. Χρειάζονται ελευθερία να ζήσουν και να αναπνεύσουν χωρίς βία και απειλές.

»Προς όλες τις γυναίκες του Ιράν, είμαστε μαζί σας».

Δείτε την ανάρτηση της Angelina Jolie:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below