Η παράσταση «2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» έκανε πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, με τις ερμηνεύτριες, Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφίδα, να ποζάρουν με τους συναδέλφους και φίλους που τις τίμησαν με την παρουσία τους.

Η Γιούλικα Σκαφίδα έκανε μια από τις πιο στιλάτες εμφανίσεις της βραδιάς, με μαύρο παντελόνι και λευκό τοπ. Τα items που αναβαθμίζουν το λουκ, κάνοντάς το αυτομάτως πιο σοφιστικέ, είναι το oversized μπλέιζερ σε ουδέτερη απόχρωση και τα loafers, δυνατή τάση. Τα τελευταία, άνετα και σοφιστικέ, τα βλέπουμε να ενσωματώνονται φέτος σε διαφορετικά looks, από το πρωί στο γραφείο μέχρι τη βραδινή έξοδο. Η Ταμίλα Κουλίεβα επένδυσε σε ένα γκρι ψηλόμεσο παντελόνι, που κολακεύει τη σιλουέτα, σε συνδυασμό με μαύρο τοπ, ενώ η Μυρτώ Αλικάκη πόνταρε σε μαύρο τοπ και πανωφόρι, που σέταρε με γκρι φούστα.

Το έργο

Ο Γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης Pascal Rambert αποδέχτηκε την πρόσκληση και πρόκληση της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας να σκηνοθετήσει το έργο του «Soeurs» στην Αθήνα, με Ελληνίδες ηθοποιούς της επιλογής του, την Μυρτώ Αλικάκη και την Γιούλικα Σκαφιδά.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σωματικά σκληρό, αδίστακτο παιχνίδι ηθοποιών/χαρακτήρων. Ο Pascal Rambert, βραβευμένος για το σύνολο του έργου του από την Comédie Française, καθώς και με το Μεγάλο Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας, πιστεύει ότι την δύναμη στο θεατρικό έργο την έχουν οι λέξεις, το κείμενο και ως εκ τούτου, οι ηθοποιοί.

Το έργο ανεβαίνει ανά τον κόσμο με τον ίδιο τίτλο, σε διαφορετικές γλώσσες, με διαφορετικούς ηθοποιούς αλλά με τον ίδιο πάντα σκηνοθέτη. Αφορά στη σχέση δυο αδερφών που σε μια συνάντησή τους ξεδιπλώνουν πικρίες, θυμούς, αγανάκτηση, μίση και πάθη. Θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η υποτίμηση, η απουσία στην παρουσία, η απώλεια, η περιπλοκότητα του σήμερα και η απομόνωση, υφαίνουν τον καμβά του έργου για το οποίο η κριτικός της «Le Monde» έγραψε: «Αμφιβάλλω αν κάποιος από τους θεατές μπόρεσε να κοιμηθεί μετά».

Δείτε τη νέα εμφάνιση των Γιούλικα Σκαφίδα, Ταμίλα Κουλίεβα, Μυρτώ Αλικάκη:

NDP

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below