Η μακροχρόνια μάχη που δίνει η Shannen Doherty με τον καρκίνο του μαστού είναι γνωστή. Πρόσφατα η 50χρονη σταρ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς των ‘90s «Beverly Hills 90210» έδωσε μια νέα συνέντευξη για τη ζωή της με την ασθένεια, που βρίσκεται τώρα στο 4ο στάδιο. Αφορμή, η επικείμενη ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, «List of a Lifetime», η οποία αφηγείται τη φανταστική ιστορία μιας γυναίκας που διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα δεν είναι, προφανώς, συμπτωματική.

«Νιώθω ότι έχω την ευθύνη στη δημόσια ζωή μου να μιλήσω για τον καρκίνο, ενδεχομένως να ενημερώσω τον κόσμο περισσότερο, για να ξέρει ότι οι ασθενείς με καρκίνο στο 4ο στάδιο είναι πολύ ζωντανοί και πολύ δραστήριοι», είπε στο «People», προσθέτοντας: «Ο σύζυγός μου [ο φωτογράφος Kurt Iswarienko] λέει ότι αν δεν το ξέρεις ότι έχω καρκίνο, δεν θα το καταλάβεις με τίποτα. Δεν παραπονιέμαι ποτέ, δεν μιλάω γι’ αυτό. Σε αυτή τη φάση, είναι μέρος της ζωής μου».

«Ο σύζυγός μου λέει ότι αν δεν το ξέρεις ότι έχω καρκίνο, δεν θα το καταλάβεις με τίποτα. Δεν παραπονιέμαι ποτέ, δεν μιλάω γι’ αυτό. Σε αυτή τη φάση, είναι μέρος της ζωής μου»

Η Doherty είπε ότι σε αντίθεση με την ηρωίδα της ταινίας, η ίδια δεν έχει καμία λίστα επιθυμιών «γιατί σκοπεύω να γίνω ο μακροβιότερος άνθρωπος με καρκίνο. Αν θα έπρεπε να επιλέξω μία επιθυμία, αυτή θα ήταν να συνεχίσω να ζω. Μόνο αυτή υπάρχει στη λίστα μου τώρα».

Η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπη με τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού ήταν το 2015. Το 2020 αποκάλυψε ότι η ασθένεια επέστρεψε και πως βρίσκεται στο 4ο στάδιο. Από τότε, αποδεικνύει καθημερινά ότι ο όρος «τερματικός» είναι παραπλανητικός: «Θέλω με το που ακούει κάποιος “τέταρτο στάδιο” να μη σκέφτεται έναν ασθενή γκριζαρισμένο, που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, δεν μπορεί να κουνηθεί, δεν μπορεί να εργαστεί. Σε διαγράφουν αμέσως, ακόμα και αν είσαι γεμάτος ζωή και υγιής και χαρούμενος και έχεις όρεξη να βγεις έξω και να δουλέψεις. Άλλωστε, ίσως τελικά ζήσω περισσότερο από κάποιον που είναι απόλυτα υγιής. Ποτέ δεν ξέρεις».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below