Με μότο την συγκεκριμένη φράση, τον Σεπτέμβριο άνοιξε στην Αθήνα το πρώτο κατάστημα ενοικίασης κοσμημάτων στην Ελλάδα, εν ονόματι The Sparkle, εισπράττοντας πολύ ενθουσιασμό για την ιδέα αλλά και για τα κοσμήματα της υπάρχουσας συλλογής. «Πιστεύουμε πως η ενοικίαση κοσμημάτων θα είναι η επόμενη μεγάλη τάση στην Ελλάδα, όπως είναι ήδη και στο εξωτερικό», δηλώνει η Λίλα Βέργου στο marieclaire.gr. 

Η αγάπη κάθε γυναίκας για τα κοσμήματα είναι αδιαμφισβήτητη. Όλες οι stylish γυναίκες ονειρεύονται ατέλειωτες συλλογές κοσμημάτων στο boudoir τους, αλλά καταλήγουν απογοητευμένες γιατί δεν έχουν την οικονομική άνεση να τα αποκτήσουν. “Βέβαια τα κοσμήματα είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι πολύ γρήγορα να επεκταθούμε και σε άλλα αξεσουάρ και ρούχα, προσφέροντας τη δυνατότητα απεριόριστων επιλογών σε εμφανίσεις, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον”, περιγράφει η ίδια.

Η εταιρεία απευθύνεται στις γυναίκες που ψάχνουν διαρκώς τρόπους να ανανεώσουν το στυλ τους και θέλουν να ξεχωρίζουν. Η ιδέα του sharing economy είναι αφειχθείσα από το εξωτερικό δημιουργώντας ένα κλίμα ανανέωσης και οικολογικής ενσυναίσθησης. H ενοικίαση είναι το νέο καταναλωτικό μοντέλο, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τις μεγαλύτερες εταιρείες retail στον κόσμο και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει το επόμενο βήμα στις καθημερινές μας συνήθειες. Ο συνδυασμός της glam αισθητικής με την βιώσιμη μόδα είναι πραγματικά πολύ έξυπνος, γιατί μέσα από την ενοικίαση πολλαπλασιάζεται η ζωή του κάθε αντικειμένου “δικαιολογώντας” την επίδραση που είχε στο περιβάλλον η παραγωγή του.

Η ομάδα του The Sparkle διαθέτει 30+ χρόνια εμπειρίας στην αγορά του κοσμήματος με αρκετές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους κοσμημάτων στον κόσμο, παρακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις στη μόδα και το design. Η ιδέα του sharing economy προήλθε από την ταινία « Robots » και από το σερβίτσιο της γιαγιάς. « Στη ταινία υπάρχει κάποια στιγμή η ατάκα “ Why be you, when you can be new?  τονίζοντας την ελευθερία έκφρασης χωρίς περιορισμούς μέσα από το προσωπικό στυλ. Το καλό σερβίτσιο της γιαγιάς ήταν πάντα κλειδωμένο στο ντουλάπι – κάτι καθόλου δίκαιο ούτε για το σερβίτσιο, ούτε για τον δημιουργό του, ούτε για τη γιαγιά αλλά ούτε και για τον παππού που είχε δώσει κάποια μεροκάματα για να το αγοράσει. Πόσα πράγματα που έχουμε σπίτι δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ και μένουν κλειδωμένα στα ντουλάπια μας;” αναρωτιέται η συν-δημιουργός της εταιρείας.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par TheSparkle (@thesparkle.gr) le

“Με λίγη έρευνα διαπιστώσαμε πως στο εξωτερικό ήδη λειτουργούν με επιτυχία όμοιες επιχειρήσεις, πράγμα που φυσικά μας ενθάρρυνε να τρέξουμε το project. Το κόσμημα είναι ο πιο γνώριμος τομέας στη μόδα οπότε ο συνδυασμός μας ενθουσίασε”, πρόσθεσε.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par TheSparkle (@thesparkle.gr) le

Η αιώνια λατρεία για τα λαμπερά αξεσουάρ ολοκληρώνεται με την πλούσια συλλογή κοσμημάτων, η οποία καλύπτει κάθε γούστο, κάθε στυλ, κάθε περίσταση και κάθε budget. Χρυσός, ασήμι, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, minimal ή ethnic chic design, όλες οι τελευταίες τάσεις στα κοσμήματα, αλλά και οι vintage προτάσεις από επώνυμους οίκους κοσμημάτων – όλα σε μία μεγάλη γκάμα σχεδίων, με συνεχή ανανέωση και καθημερινές προσθήκες ανάλογα με τις παγκόσμιες τάσεις. Επιπλέον μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το consulting για μία πιο έμπειρη ματιά. “Η επιλογή κοσμημάτων, είτε είναι για ενοικίαση, είτε για αγορά, γίνεται μοναδική όταν εμπεριέχει την εμπερία. Στο showroom μας ο πελάτης, κατόπιν ραντεβού, μπορεί να δει και να δοκιμάσει όλα μας τα κοσμήματα, καθώς και να μας συμβουλευθεί ανάλογα με τις ανάγκες του. Λατρεύουμε αυτό που κάνουμε, και το πιστεύουμε”, καταλήγει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below