Το 2023 θα είναι η χρονιά των statement κοσμημάτων. Οι σχεδιαστές συμφώνησαν να προωθήσουν την εικόνα κοσμημάτων που κάνουν «θόρυβο». Μεγάλα βραχιόλια, χρωματιστά σκουλαρίκια, σουρεαλιστικά δαχτυλίδια κέντρισαν τα βλέμματα στις ανοιξιάτικες πασαρέλες.

Η στροφή προς τη χρήση κοσμημάτων για μια ηχηρή δήλωση έχει έρθει εδώ και καιρό, όμως στην καθημερινότητα η αλήθεια είναι πως συνεχίζουμε να αναζητάμε λιγότερο εκκεντρικές επιλογές που προσθέτουν την κατάλληλη δόση λάμψης και φινέτσας σε οποιοδήποτε σύνολο. Αναφερόμαστε σε εκείνα τα κοσμήματα που γίνονται «στολή» του καθημερινού styling. Μόλις τα επιλέξουμε δεν τα αποχωριζόμαστε εύκολα, ενώ αποτελούν τη βάση για όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς που μπορεί να κάνουμε με τα πιο μαξιμαλιστικά σχέδια της συλλογής μας. Άλλωστε το layering κοσμημάτων είναι μια τάση που έρχεται μαζί μας τη νέα χρονιά.

Τα κοσμήματα έχουν γίνει κάτι που φοράμε και απολαμβάνουμε κάθε μέρα, όχι κάτι που μένει φυλαγμένο για ειδικές περιστάσεις. Τα εξατομικευμένα κολιέ επανήλθαν στη μόδα ύστερα από την εμφάνισή τους στον τρίτο κύκλο του “Emily in Paris”. Σε περίπτωση που δεν το έχετε δει (πάρτε μια πρώτη γεύση εδώ), στον νέο κύκλο επεισοδίων η Emily δεν αποχωρίζεται το ντελικάτο κολιέ με το αρχικό του ονόματός της. Παράλληλα, τα κοσμήματα σε σχήμα καρδιάς συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας και να ομορφαίνουν τις εμφανίσεις μας.

Όλοι γνωρίζουμε πως τα κοσμήματα αποτελούν επένδυση, ωστόσο δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε υπέρογκα ποσά για να αποκτήσουμε μερικά φίνα και μίνιμαλ σχέδια που θα μείνουν για χρόνια στη συλλογή μας. Υπάρχουν πολλά brands, ελληνικά και μη, με εξαιρετικής ποιότητας κοσμήματα, σχεδιασμένα να αντέξουν στο τεστ του χρόνου, σε αρκετά προσιτές τιμές. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 επιλογές, όλες κάτω από 100€:

Σκουλαρίκια ασημένια 925 και επίστρωση χρυσού 14Κ/ Koko di Alma/ €40
Δαχτυλίδι ασημένιο 925 και επίστρωση χρυσού 14Κ σε σχήμα καρδιάς/ Pandora/ €79
Σκουλαρίκια κρεμαστά κρίκοι/ επιχρυσωμένοι 24Κ/ Mango/ €12.99
Ασημένια σκουλαρίκια 925/ Eleni Orfanou/ €72
Δαχτυλίδι ασημένιο 925 με άσπρη κυβική ζιρκόνια/ Pandora/ €69
Σετ 2 ασημένιων δαχτυλιδιών 925/ G&P/ €75
Ασημένια σκουλαρίκια 925/ Nasilia Jewelry/ €68
Κολιέ αλυσίδα κρίκοι/ ασημένια επιμετάλλωση 925/ Mango/ €14.99
Attract necklace/ Swarovski/ €75
Κολιέ με μαργαριτάρια/ Hermina/ €70

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below