Ψάχνοντας το αγαπημένο μας look του παρελθόντος για αυτή την εβδομάδα, πέσαμε πάνω στην απαστράπτουσα Olivia Wilde και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι για αυτό. Το κατακόκκινο σύνολο που επέλεξε την βραδιά των βραβείων GQ «Men of the year» το 2018 είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε, κυρίως λόγω των γιορτινών vibes και της χριστουγεννιάτικης, λαμπερής και ultra-glam διάθεσης που εκπέμπει.

Αν η έμπνευση (ή η διάθεσή) σας για γιορτινές ετοιμασίες είναι περιορισμένη, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Τι καλύτερο άλλωστε από ένα full-on pajama – like look σε έντονο κόκκινο χρώμα που συνδυάζεται εύκολα και προσαρμόζεται, χωρίς αμφιβολία, σε κάθε περίσταση;

Για τον λόγο αυτό, και αφού σας ταξιδέψουμε στην ιστορία των pajama sets και την εξέλιξη τους από underwear σε outerwear, είμαστε σίγουροι πως θα αγαπήσετε την εμφάνιση της Olivia Wilde και θα την υιοθετήσετε αυτές τις γιορτές.

H εκθαμβωτική ηθοποιός λατρεύει το κόκκινο και ομολογουμένως το αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το απαλό, μεταξένιο ύφασμα αποτελεί ωδή στην άνεση και την κομψότητα και μας προκαλεί να το αναζητήσουμε– έστω και στην πιο προσιτή εκδοχή του.

Getty Images

Ιστορική αναδρομή

Οι πιτζάμες, οι οποίες καταγράφηκαν ως η «στολή» τόσο της ινδικής αριστοκρατίας όσο και των αγροτών, αρχικά φοριούνταν τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Έγιναν δημοφιλείς ως ανδρικό loungewear από το 1870 και μετά.

Στην πραγματικότητα, η λέξη «pajama» ή «pyjama» δεν είναι δυτικής προέλευσης: προέρχεται από τη λέξη “pae jama” ή “pai jama” στα ινδικά, η οποία μεταφράζεται ως ρούχα για τα πόδια και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Παραδοσιακά, οι πιτζάμες ήταν φαρδιά παντελόνια ή εσώρουχα με κορδόνι για να δένονται γύρω από τη μέση, διαδεδομένες σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη νότια Ασία, συμπεριλαμβανομένων του Μπαγκλαντές, του Πακιστάν, του Ιράν και της νότιας Ινδίας.

Πλέον προορίζονται και θεωρούνται κατάλληλη επιλογή για κάθε περίσταση, ακόμη και έξω από το σπίτι και αποδεδειγμένα αποτελούν ένα από τα πιο fashionable και επίκαιρα κομμάτια.

Εσείς, τι λέτε; Θα δοκιμάζατε το λουκ;

Ps: Μην διστάσετε να συνδυάσετε ένα τέτοιο σετ ανοιχτό με lace bra ίδιας αισθητικής και διακριτικά κοσμήματα στην επόμενη βραδινή έξοδό σας.

Πώς θα δημιουργήσετε το outfit της Olivia Wilde:

Intimissimi.com
Intimissimi.com
Intimissimi.com

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below