Η Bottega Veneta ήταν το πιο hot brand στα κοινωνικά μέσα από τότε που ο Βρετανός σχεδιαστής Daniel Lee ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή πριν από περίπου τρία χρόνια. Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση όμως εναντίον του Ιnstagram, ο οίκος έκοψε όλους τους δεσμούς με τα social media και τα αντικαθιστά με ένα τριμηνιαίο διαδικτυακό περιοδικό με το οποίο ο Lee ελπίζει ότι θα προσφέρει “πιο προοδευτικό και στοχαστικό” περιεχόμενο.

«Τα κοινωνικά μέσα αντιπροσωπεύουν την ομογενοποίηση του πολιτισμού», είπε ο 35χρονος στον Guardian λίγο πριν από την κυκλοφορία του περιοδικού αυτή την εβδομάδα. «Όλοι βλέπουν την ίδια ροή περιεχομένου. Ένας τεράστιος βαθμός σκέψης πηγαίνει σε αυτό που κάνω και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απλοποιούν. ”

Το Ιssue είναι ένα οπτικοακουστικό περιοδικό με φωτογραφίες μόδας, μουσική και βίντεο. Υπάρχουν voiceovers και μουσική, αλλά δεν υπάρχει κείμενο. Η Neneh Cherry αφηγείται ενώ παίζουν στιγμιότυπα από την πιο πρόσφατη επίδειξη της Bottega Veneta στο Sadler’s Wells στο Λονδίνο. Η πατινέρ με έδρα το Βερολίνο, Oumi Janta περιστρέφεται με τα πατίνια της κάτω από μια μπάλα disco φορώντας ένα μεταξωτό κοκτέιλ φόρεμα ενώ υπάρχει και μια ταινία μικρού μήκους που αποτυπώνει τα τολμηρά ακροβατικά της βρετανικής ομάδας STORROR.

Η αντίθεση με το Instagram, είναι σκόπιμη. «Υπάρχει μια διάθεση εκφοβισμού στα κοινωνικά μέσα που δεν μου αρέσει πολύ», λέει ο Lee. «Ήθελα να κάνω κάτι χαρούμενο. Δεν είμαστε απλώς ένα brand, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται και δεν θέλω να εργάζομαι σε μια ατμόσφαιρα που μοιάζει αρνητική. ”

Παρόλα αυτά η Bottega Veneta είναι στην αξιοζήλευτη θέση του να συνεχίζει να επωφελείται από την έκθεση στο Instagram χωρίς να δημοσιεύει στα κοινωνικά μέσα. Η τεράστια της φήμη σημαίνει ότι οι influencers και οι διασημότητες πιθανότατα θα συνεχίσουν να δημοσιεύουν τις selfies τους με Bottega Veneta. Ένας λογαριασμός απο fans, ο @newbottega, έχει μισό εκατομμύριο ακόλουθους. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Instagram άλλων ανθρώπων», λέει ο Lee. «Αυτή η συνομιλία με θαυμαστές είναι καταπληκτική και είμαστε ευγνώμονες που την έχουμε.»

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below