Μαγεμένοι από μια μεθυστική ζάλη, οι ναύτες παρασύρονταν από την αφοπλιστική γοητεία της ομορφιάς και του τραγουδιού μιας γοργόνας, την οποία ερωτεύονταν αμέσως. Οι ναυτικοί θρύλοι του παρελθόντος αποτελούν τη βάση για τη συλλογή Pre-Fall 2022 της Sportmax, για την οποία έχει γραφτεί μια νέα ιστορία. Αυτή τη φορά, η γοργόνα και ο ναύτης δεν είναι πλέον οι πρωταγωνιστές μιας συνάντησης στην οποία το αρσενικό υποτάσσεται στις δυνάμεις της σειρήνας. Αντίθετα, οι δυο τους γίνονται μια ενιαία οντότητα, η ενσάρκωση ενός πνεύματος, ελεύθερου να παρασυρθεί και να σαγηνεύσει, αντιπροσωπεύοντας μια ισορροπία μεταξύ των δυναμικών πτυχών της προσωπικότητάς τους.

Νέα σχήματα γεννιούνται με τη μορφή σιλουετών που αγκαλιάζουν τη γυναικεία φιγούρα και ανοίγουν στο κάτω μέρος, μαζί με κοντά φορέματα που αποκαλύπτουν τα πόδια, με χαμηλά ανοίγματα στην πλάτη και τολμηρά σκισίματα μπροστά στις φούστες. Μια υπέροχη διάταξη από πούλιες έχει ως αποτέλεσμα έναν ιριδισμό που μπορεί να φορεθεί κάθε μέρα, κεντημένες σε ένα oversized μπλέιζερ που μπορεί να συνδυαστεί με τζιν και έχει τη δύναμη να αναδείξει το pinstriped σακάκι ή ένα ταγιέρ με ένα απροσδόκητα αστραφτερό ζιβάγκο.

Οι ρίγες και τα καρό αναδεικνύουν τα κοστούμια με τις oversized γραμμές. Τα τυπικά σχέδια της γκαρνταρόμπας ενός ναυτικού είναι διακοσμημένα με μεταλλικές οπές ή κορδόνια. Τα πλεκτά δίνουν ζωή σε ένα νέο, απρόσμενο παιχνίδι με διαφάνειες. Τα εντυπωσιακά χρυσά κουμπιά φωτίζουν τα ναυτικά παλτό και τα πανωφόρια που αγκαλιάζουν τη μέση και κλείνουν με ζώνη στολισμένη με μια αγκράφα από άγκυρα.

Τα τοπ ζωντανεύουν με μοτίβα από λεπτομέρειες με θυελλώδεις σκηνές, όπου οι φάροι στέκονται ακλόνητοι στην ομίχλη και οι ουρές των φαλαινών ζωντανεύουν στην άμπωτη των κυμάτων, εναλλάσσοντας μοτίβα με πολύχρωμες αφίσες και γραμματόσημα που δίνουν μια δόση ευαισθησίας σε μίνι φορέματα και σακάκια. Τα παντελόνια πειραματίζονται με εναλλακτικά υλικά, συμπεριλαμβανομένου του patchwork denim σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε ή σε ριγέ υφάσματα προσαρμοσμένα με επιπλέον άνεση για να συνδυάζονται με στιβαρά δερμάτινα clogs με πλατφόρμα.

Η γυναικεία και η αρσενική αίσθηση συνδυάζονται σε μια συλλογή όπου τα λειτουργικά στοιχεία της ένδυσης ενός ναύτη, η κλασική ραπτική και τα ναυτικά σύμβολα συνδιαλέγονται με την περσόνα μιας εξαιρετικά αισθησιακής γυναίκας. Μια εικόνα με δυαδική υπόσταση που ενσωματώνει τις πρόσφατες ιδεολογίες των ρόλων των φύλων και της αναπαράστασης τους: η γοργόνα και ο ναύτης είναι επιτέλους ελεύθεροι να ξαναγράψουν μαζί μια νέα ιστορία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below