Το κίτρινο χρώμα παραδοσιακά θεωρείται «δύσκολο». Το κατηγορούμε ότι είναι υπερβολικά «ιδιότροπο», ότι ταιριάζει μόνο σε συγκεκριμένους τύπους και αποχρώσεις δέρματος και μαλλιών και όχι σε οποιονδήποτε, φέτος όμως η μόδα θέλει να μας βγάλει λάθος.

Το κίτρινο παραμερίζει το ροζ σαν χρώμα της εποχής

Σύμφωνα με την Li Edelkoort, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες trend hunters όλων των εποχών, το κίτρινο θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα χρώματα της μόδας για το φθινόπωρο που πλησιάζει και θα γίνει λίγο ή πολύ ο ακόλουθος του ροζ που κυριάρχησε φέτος την άνοιξη παντού.

Είτε πρόκειται για φορέματα, τοπ ή πανωφόρια, το κίτρινο φέτος φαίνεται πως θα αγαπηθεί.

Πώς θα βρείτε τη σωστή απόχρωση

Λέμε ότι το κίτρινο μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε χλωμές και κουρασμένες. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει αν ακολουθήσουμε έναν απλό και αποτελεσματικό κανόνα: αν τα μαλλιά μας είναι ξανθά και η επιδερμίδα μας ανοιχτόχρωμη επιλέγουμε τόνους του παστέλ κίτρινου. Αντίθετα οι πιο ζεστές αποχρώσεις του κίτρινου με μια ιδέα από πορτοκαλί ταιριάζουν καλύτερα σε καστανές με πιο σκούρα επιδερμίδα. Και βέβαια σε μια επιδερμίδα ελαφρά μαυρισμένη, όπως όλων μας αυτή την εποχή, ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις, οπότε καιρός να εκμεταλλευτούμε και το περίφημο happy feeling που φέρνει μαζί του!

Και όταν έρθει το φθινόπωρο συνδυάστε το κίτρινο σας φόρεμα με τον τρόπο που έδειξε ο Valentino, φορώντας το δηλαδή με μία γκαμπαρντίνα σε nude χρώμα και φτιάξτε έτσι έναν από τους κομψότερους συνδυασμούς της σεζόν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below