H νέα συλλογή Φθινόπωρο Χειμώνας 2020 που παρουσιάστηκε στο Fashion Show της Lacoste, στο Tennis Club του Παρισιού αποτελεί την τρίτη πράξη ενός προσωπικού διαλόγου ανάμεσα στην Creative Director Louise Trotter και το τολμηρό πνεύμα του ιδρυτή του brand, René Lacoste. Μια δυναμική προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου, η ατελείωτη δίψα του René για τελειότητα, η αφοσίωση και ο φρέσκος τρόπος σκέψης του μπορούσε να συναγωνιστεί μόνο εκείνον της συζύγου του Simone Thion de la Chaume, επίσης πρωταθλήτρια του γκολφ. Μαζί, αποτέλεσαν τον απόλυτο ορισμό του ισχυρού αθλητικού ζευγαριού.

Σήμερα, η Louise Trotter, γιορτάζει την αρμονία στις αντιθέσεις τους και την όμορφη ανταλλαγή αναφορών ανάμεσα στο τένις και το γκολφ. Εφαρμόζοντας σύγχρονη τεχνολογία στο αριστοτεχνικό ύφος του προηγούμενου αιώνα, φέρνει στο προσκήνιο μια νέα αίσθηση αθλητικού στυλ. Τα κλασσικά κομμάτια του μέλλοντος έρχονται σε πλήρη αρμονία με τη διαχρονική ατμόσφαιρα της γαλλικής κληρονομιάς της Lacoste.

H συλλογή σχεδιάστηκε με γνώμονα την κομψότητα και τη λειτουργικότητα – στην καθημερινότητα ή στον αθλητισμό- και αποπνέει άνεση και ευχέρεια κινήσεων. Το πράσινο και το μπλε της Lacoste συνδυάζονται με το καφέ των γηπέδων τένις, το γαλάζιο του ουρανού, το χρώμα της μέντας, το ροζ της καραμέλας, το πορτοκαλί, το χρώμα του λεμονιού και το ανοιχτό καφέ και ξυπνούν μνήμες από τουρνουά, φιλικούς αγώνες και του ιδιαίτερου στυλ της αθλητικής ελίτ. Η ευκολία και η άνεση είναι η πολυτέλεια της σύγχρονης εποχής καθώς στρέφει την προσοχή στο σώμα. Τα αθλητικά blazers και παντελόνια κατασκευάζονται από technical jersey, κελυφωτά πλεκτά και ιδιαίτερα πουλόβερ που παίζουν με τα σχήματα και τα μεγέθη του καρό και του πιε ντε πουλ.

Ο κροκόδειλος της Lacoste ξεπηδά από την γαλλική pop κουλτούρα και τη φόδρα των σακακιών, και προσγειώνεται σε παστέλ all over prints ενώ οι φούστες του τένις από γιαπωνέζικο Jersey συνδυάζονται με μεταξωτές μπλούζες και boxy πόλο με chunky γιακάδες και πατιλέτες με έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Τα πανωφόρια όπως η καμπαρντίνα, τα τσόχινα παλτό, τα car coats, τα άνορακ με κουκούλα επανεξετάζονται και φέρουν κομψά τελειώματα από jersey, μαλλί αλπακά ή μεταμορφώνονται σε διπλής όψης με δέρμα και ισοθερμική επένδυση.

Το κλασσικό sneacker T-Clip της δεκαετίας του ‘80 επαναπροσδιορίζεται με παστέλ αντιθέσεις ενώ τα ιδιαίτερα lanyards και οι τσάντες που θυμίζουν θήκες για μπαστούνια του γκολφ, είναι μια αναφορά στο ταλέντο της Simone. Σχεδιασμένο από τον ίδιο τον René Lacoste το αυθεντικό L1212 πόλο απογειώνεται με μερσεριζέ βαμβάκι διπλής ύφανσης. Κάνει τη πρώτη του εμφάνιση στην επίδειξη Φθινόπωρο Χειμώνας 2020 και παρουσιάζεται σε μία καμπάνια στο Tennis Club του Παρισιού με πρωταγωνιστές τα μοντέλα του show μέσα από το φακό του Quentin De Briey.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below