Διανύουμε μάλλον την εβδομάδα των πολλών αλλαγών στον κόσμο της ιταλικής μόδας. Πρώτα ο Maximilian Davis στον Ferragamo και τώρα ο Ιταλός σχεδιαστής, Filippo Grazioli, στον οίκο Missoni. Ποιος είναι, όμως, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου που έχει ταυτιστεί με το χρώμα και την τέχνη του πλεξίματος;

Ο 41χρονος Grazioli αποφοίτησε από το Instituto Europeo di Design του Μιλάνου και συνέχισε την επαγγελματική του πορεία στο Παρίσι, όπου γνώρισε τον Martin Margiela και έμεινε στο πλευρό του έως το 2013. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα απ’ τον οίκο Hermès ως senior designer στις γυναικείες συλλογές το 2015, βρέθηκε στον Givenchy στη θέση του διευθυντή των συλλογών, όπου γνώρισε τον Ricardo Tisci. Η γνωριμία τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς αποτέλεσε την αφορμή να τον ακολουθήσει στον οίκο Burberry, όπου διετέλεσε διευθυντής των runway συλλογών. Αυτή ήταν η θέση που διατηρούσε έως τώρα.

Στον νέο του ρόλο θα είναι υπεύθυνος για τις ανδρικές και γυναικείες συλλογές του οίκου Missoni, αντικαθιστώντας τον Alberto Caliri, ο οποίος ήταν επί πολλά έτη το δεξί χέρι της Angela Missoni και είχε οριστεί υπεύθυνος για τις κολεξιόν, μετά την αποχώρησή της από τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, την οποία διατηρούσε επί 24 συναπτά έτη. Η αποχώρησή της Angela ήρθε πέρυσι, τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση της οικογένειας Missoni να πουλήσει το 41.2% των μετοχών της στο ιταλικό fund FSI και τον ορισμό του Livio Proli ως CEO της εταιρίας (2020). Έκτοτε έχει αναλάβει τον ρόλο της πρόεδρου της εταιρείας.

«Ευχόμαστε ένα λαμπρό μέλλον γεμάτο επιτυχίες τόσο στον Alberto Caliri όσο και στον Filippo Grazioli, γνωρίζοντας πως ο Missoni βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο όσων αφορά τη δημιουργία μίας κοινότητας η οποία απολαμβάνει μία υψηλού κύρους αντιμετώπιση από το χώρο της διεθνούς luxury αγοράς, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο δέσμευσης σε μία αισιόδοξη και ηθική διαγωγή», δήλωσε ο CEO του brand, Livio Proli, σε ανάρτησή του στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Missoni (@missoni)


Ο ίδιος ο σχεδιαστής δήλωσε με τη σειρά του: «Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται, και τη δυνατότητα να διαμορφώσω ακόμη περισσότερο την εμπειρία μου μέσα από ένα νέο όραμα που θα διατηρεί τον ενθουσιασμό, την φρεσκάδα, την αίσθηση των χρωμάτων και την αισιοδοξία που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για τον οίκο Missoni».

Η πρώτη συλλογή του Grazioli για τον οίκο Missoni θα είναι η pre-fall 2022 για άνδρες και γυναίκες, που θα παρουσιαστεί στα τέλη του Μαΐου, ενώ το πρώτο του σόου θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και θα αφορά τη συλλογή Spring 2023.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below